La direcció i els treballadors de Tradema arriben a un preacord en les condicions del trasllat a altres plantes de l'Estat i Portugal

El president del comitè d'empresa assegura que les posicions sobre les indemnitzacions econòmiques "estan molt allunyades"

per ACN, 14 de gener de 2013 a les 21:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un miler de persones es van manifestar aquest dissabte a Solsona per reclamar un reimpuls del teixit industrial de la comarca Foto: ACN

Solsona (ACN).- La direcció de Tradema de Solsona i el comitè d'empresa de la planta han arribat aquest dilluns a un preacord en el tema de les condicions del trasllat d'un màxim de 45 treballadors a la resta de plantes que té el grup Sonae a l'Estat i Portugal. A més, el president del comitè, Jordi Casas, ha explicat a l'ACN que també estan a punt de segellar un preacord en l'àmbit de les prejubilacions, a les quals s'hi podrien acollir 25 persones. Tanmateix, Casas ha apuntat que les posicions d'uns i altres referents a les indemnitzacions econòmiques "estan molt allunyades". Els treballadors reclamen 42 dies per any treballat, mentre que l'empresa es manté en els 29 dies amb un màxim de 14 mensualitats.
 
La reunió mantinguda aquest dilluns entre el comitè d'empresa de Tradema i la direcció de la planta solsonina ha finalitzat amb un preacord en el tema dels trasllats de treballadors a altres plantes que té el grup Sonae a l'Estat i Portugal. L'oferta de l'empresa fixava un màxim de 45 treballadors per acollir-se al trasllat però Casas ha explicat que preveu que s'acullin a aquesta opció entre 15 i 20 treballadors. 
 
D'altra banda, aquest dilluns també han acostat posicions en el tema de prejubilacions. El president del comitè confia que en la reunió convocada per aquest dimarts al departament de Treball puguin arribar un preacord en aquest aspecte. La proposta de l'empresa és que es puguin acollir a les prejubilacions els treballadors majors de 56 anys, mentre que el comitè manté que siguin els major de 55 anys. En total, hi ha 25 treballadors que compleixen aquest perfil. 
 
Tanmateix, Casas ha apuntat que les converses sobre les indemnitzacions "encara estan molt allunyades ". Els treballadors reclamen 42 dies per any treballat amb un màxim de 36 mensualitats, mentre que l'empresa es manté en els 29 dies amb un màxim de 14 mensualitats. Tot i l'allunyament de posicions, Casas ha explicat que esperen arribar a un acord amb l'empresa abans d'aquest dimecres, dia màxim fixat per enllestir les negociacions. 

 

Participació