Reñé assisteix a les reunions del conseller Felip Puig amb el comitè d’empresa i amb la direcció de Tradema

per Redacció, 11 de gener de 2013 a les 14:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Diputació Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat en les diferents reunions que el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha convocat al Consell Comarcal del Solsonès per seguir la situació de la factoria solsonina dedicada a la fabricació de taulells aglomerats
 
Reñé ha manifestat el compromís de la corporació amb la comarca del Solsonès, amb els afectats i amb totes les institucions que treballen conjuntament per buscar alternatives que minimitzin les conseqüències del tancament de l’empresa
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat en les reunions que el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha convocat al Consell Comarcal del Solsonès amb el comitè d’empresa i amb la direcció de Tradema. La Diputació de Lleida és una de les institucions que participa activament amb la resta d’institucions del territori en un pla de xoc conseqüència del tancament de l’empresa.
 
Reñé ha manifestat el compromís de la corporació amb la comarca del Solsonès, amb els afectats i amb totes les institucions que treballen conjuntament per buscar alternatives al tancament de la factoria. En aquest sentit, des de la Diputació de Lleida s’han mantingut molts contactes i s’ha treballat amb el territori a través de la tasca realitzada pel diputat Marc Escarré.
 
El president de la corporació ha indicat que s’estan realitzant accions, juntament amb la resta d’institucions del territori, per minimitzar al màxim les conseqüències del tancament de Tradema i per reimpulsar l’economia de la zona.
 
A més del president de la Diputació de Lleida, a la reunió convocada pel conseller d’Empresa i Ocupació, també ha participat el president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà; l’alcalde de Solsona, David Rodríguez; la diputada al Parlament de Catalunya, Mireia Canals, el diputat provincial, Marc Escarré, i el director del director de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, i de l’adjunt a la Direcció General d’Indústria, Carles Gallifa. Així com els representants sindicals d’UGT i CCOO, Rosa Palau i Jaume Sellés, respectivament.
 
Amb aquesta visita, el conseller Puig ha volgut reiterar el compromís del govern de la Generalitat de buscar alternatives a l’empresa després que el grup portuguès al que pertany, Sonae, anunciés el desembre passat el tancament de la planta de Solsona, que suposarà la pèrdua de més de 140 llocs de treball.
 
El govern de la Generalitat, en anteriors reunions mantingudes durant el mes passat amb la direcció i representants dels treballadors, ja va avançar la seva voluntat de buscar alternatives empresarials i crear oportunitats de negoci vinculades a la fusta i la biomassa.
 
Finalitzades les reunions de treball, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip, ha explicat que el comitè d’empresa ha demanat a la Generalitat que actuï de mediadora en les negociacions entre empresa i treballadors. Igualment ha anunciat amb la màxima prudència que existeixen dues alternatives de reindustrialització bastant sòlides que s’hauran d’estudiar.
 
Puig ha destacat l’alineació institucional davant d’aquesta situació de tancament de Tradema, així com el bon nivell de diàleg que s’ha produït en tot moment.
 
Després de les reunions de treball, el conseller d’Empresa i Ocupació, juntament amb el president de la Diputació de Lleida i la resta de representants institucionals s’han desplaçat fins a l’empresa Tradema per informar els treballadors de les reunions mantingudes durant el matí.
 
Foto: Diputació Lleida

 

Participació