Pau Garcia-Milà presenta els valors de l'emprenedoria davant 250 persones a la Sala Polivalent

per Redacció, 16 de desembre de 2012 a les 09:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Divendres 14 de desembre va tenir lloc la xerrada d’en Pau Garcia-Milà, que va donar el tret de sortida al programa “Aprendre a emprendre” de la fundació Junior Achievement, amb el què es fomentarà la cultura de l’emprenedoria a catorze centres educatius de la comarca.
 
Va estar organitzat per Empresaris per al Solsonès i l’Associació d’Empresaris de Cardona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona, per mitjà de Solsona Co, el Consell Comarcal i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central.
 
Amb unes 250 persones va començar l’acte amb una xerrada d’en Pau, titulada “Emprendre és una actitud”. Seguidament es va fer la presentación de la fundació Junior Achievement que és l’organització educativa sense ànim de lucre més gran del món. El seu plantejament es basa en la construcció de ponts entre l’àmbit educatiu i l’empresarial a partir de la implicació d’empreses, administracions, institucions, centres educatius i alumnes. Els programes que desenvolupa ensenyen conceptes sobre el funcionament de la lliure iniciativa privada i els nous paradigmes socioeconòmics, i proporciona als alumnes les claus per esdevenir futurs emprenedors d’èxit.
Empresaris per al Solsonès vol contribuir, així, a popularitzar els valors de l’emprenedoria des de l’educació primària, en l’àmbit familiar i de forma transversal en tota la societat, ja que durant molt temps s’ha pensat que el millor futur per als joves radicava en el sector públic.
Aquest projecte encaixa perfectament amb una de les accions incloses dins el Pla director de promoció econòmica de Solsona 2012-2022, Solsona Co, que és el disseny i la posada en funcionament d’un programa d’emprenedoria a les escoles de primària i secundària de la ciutat. Entre altres finalitats, ha de capacitar els infants i joves en habilitats innovadores i creatives i fomentar-ne l’esperit emprenedor i de l’autoocupació.

 

 

Participació