La Diputada d’ICV Sara Vilà es reuneix a Solsona amb el Comitè d’Empresa de Tradema

Per tractar possibles solucions al tancament de l’empresa

per Redacció, 13 de desembre de 2012 a les 14:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Comitè que fa poc temps es va reunir amb els consellers d’Empresa i Ocupació i el d’Agricultura, van constatar que per part d’aquests, l’únic consell va ser el de que intentessin negociar les millors condicions de acomiadament possible però sense fer massa soroll amb el compromís, no prou ferm, segons els treballadors, de buscar alternatives al voltant de la fusta per impulsar el teixit productiu. Els treballadors es queixen de no tenir informació suficient dels futurs projectes de l’empresa, són 140 treballadors afectats directament, sense l’esperança de poder incorporar-se en els futurs projectes,  a més de 160 persones afectades de manera indirecta.
 
Els treballadors han explicat que l’empresa ha anat deslocalitzant la feina fins el seu tancament argumentant pèrdues considerables, mai provades ni documentades davant dels treballadors.
 
La Diputada Sara Vilà s’ha compromès, un cop constituït el Parlament a fer una sèrie de preguntes al Conseller d’Ocupació, així com convidar els treballadors a fer les mobilitzacions oportunes per pressionar a l’empresa i a les institucions.
 
La Diputada també ha recordat que el grup d’Iniciativa en la legislatura passada va proposar la creació d’una taula de treball per la reactivació econòmica i d’ocupació  a diferents regions on la desocupació és un gran problema  com és al Solsonès. Aquesta proposta va ser aprovada per una gran majoria al Parlament i s’haurà de continuar treballant amb tots els agents implicats, no solament a les institucions sinó també amb el teixit empresarial i treballadors i treballadores de la regió.
 
En un altre ordre de coses, membres de la direcció d’ICV a la demarcació de Lleida han aprofitat per reunir-se també amb el grup El Comú del Solsonès per  presentar a la recent Diputada Sara Vilà i parlar dels  problemes que està patint la regió.
 
El tancament de l’empresa Tradema i el debat sobre les alternatives en el mercat de la fusta, aprofitant les instal·lacions de l’empresa, essent com és la fusta una font de riquesa en la zona, han ocupat gairebé tota l’estona de la reunió.  Altres qüestions com la possible adhesió a la Plataforma Aturem el Franking i la propera Proposició de Llei en contra de l’extracció d’hidrocarburs (Franking) que el grup d’Iniciativa presentarà al Parlament, un cop constituït han estat també debatuts entre tots els membres.  Sara Vilà membre de la Plataforma Aturem el Franking ha recomanat la realització d’una jornada sobre aquesta tècnica amb investigadors que donen suport i també amb aquells que es neguen rotundament a donar a conèixer totes les vessants d’aquesta desconeguda tècnica però que pot afectar de forma directa a la regió del Solsonès.
 
Altres temes com la possible creació d’una línea d’alta tensió  d’Oliana a Súria que passarà pel Solsonès, expropiant terrenys i la possibilitat d’abocar residus al riu per part de l’escorxador han estat altres temes de debat durant la reunió.

 

Participació