El camp de futbol de Solsona estrena marcadors electrònics

En els propers dies s'acabarà d'ampliar la tanca i els accessos per evitar actes de vandalisme

per Redacció , 2 de febrer de 2011 a les 17:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de febrer de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El cap de setmana passat, en un partit del CF Solsona, el camp de futbol municipal va estrenar el marcador electrònic, instal·lat en una de les parets exteriors del pavelló municipal d'esports. Aquesta és una de les darreres millores introduïdes per la regidoria d'Esports a les instal·lacions més utilitzades del complex esportiu municipal. Últimament també s'ha prolongat la tanca del camp al costat del carrer de Salvador Espriu.
 


Així mateix, els propers dies s'ampliaran la tanca del carrer de Pere Màrtir Colomés i els dos accessos al camp per motius de seguretat i per evitar el vandalisme a l'interior de l'equipament quan les instal·lacions estan tancades al públic, segons avança el regidor d'Esports, Salvi Nofrarias. Aquest conjunt d'actuacions no suposa cap sobrecost per a l'Ajuntament, ja que s'inclou en el paquet de millores del pressupost de les obres que es van executar l'any passat al complex esportiu i que es van finançar a través del Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (FEOSL).
 

La instal·lació del marcador electrònic respon a la demanda dels dos clubs de futbol de la ciutat. Tot i que la seva posada en servei va tenir alguns problemes per interferències a l'antena de la consola de l'aparell, aquesta setmana s'ha traslladat la consola de lloc i s'han realitzat les proves necessàries per tal que en el proper matx funcioni perfectament.
 

Entre les millores que l'any passat van dur-se a terme al camp de futbol, també hi ha l'arranjament del mur posterior de la tribuna, que es va malmetre per filtracions d'aigua de la pluja; l'elaboració d'una prova del paviment de la gespa artificial per part d'un laboratori acreditat que certifica el compliment de la normativa, un requisit necessari per rebre la totalitat de la subvenció del Consell Català de l'Esport, i la col·locació d'elements esmorteïdors a les voreres de l'àmbit perimetral del camp per la seguretat dels jugadors. Nofrarias calcula que amb la inclusió d'aquests treballs en el pressupost de les obres de tota la zona esportiva, les arques municipals s'hauran estalviat més de 19.000 euros.  
 
Més de 2.000 usuaris al mes
El camp de futbol és l'equipament més explotat de les instal·lacions esportives municipals. De dilluns a divendres, sense comptar els partits del cap de setmana, registra una mitjana de 2.000 usuaris mensuals pels entrenaments del CF Solsona i el CE Arrels, segons dades facilitades pel tècnic municipal d'Esports. Aquesta xifra ha experimentat un augment progressiu els darrers anys, sobretot arran de la instal·lació de gespa artificial i del foment de l'esport de base per part de totes dues entitats, que han multiplicat el nombre d'equips.

 

Participació