Pere Obiols: «Estem contents, tant amb l'Ajuntament com amb la Xelsa»

El Carnaval 2013 centrarà els actes de nit a la Sala Xelsa gràcies a les ofertes avantatjoses del seu propietari

per Ramon Estany, 30 de novembre de 2012 a les 09:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.L'Assemblea de socis del Carnaval de Solsona va aprovar majoritàriament les millores en el conveni amb l'ajuntament de Solsona així com el nou conveni per tres anys amb la sala Xelsa.
Segons Pere Obiols, president de l'Associació de Festes, la intenció era oferir una doble oferta pels actes de nit, d'una banda, l'habitual del Carnaval, i per l'altra, una de diferent adreçada a un públic que gaudeix de la música electrònica i els DJs.

Obiols va explicar que la nova junta del Carnaval es va proposar de bon principi revisar el conveni amb l'Ajuntament de Solsona, bàsicament perquè "entenem que l'Ajuntament s'havia d'implicar més amb la festa i perquè les condicions d'ús de la Polivalent no són adeqüades".
L'Associació de Festes i l'ajuntament es van reunir el passat 26 de setembre amb les segúents peticions per part del Carnaval:

En primer lloc es va plantejar que el Carnaval es pogués quedar la gestió i recaptació dels diners que cobra l'aljuntament a les parades i atraccions instal·lades a Solsona amb motiu del Carnaval.
Per altra banda, per llei, totes les festes que mouen una gran quantitat de gent, com el Carnaval, han de redactar un Pla d'Emergència per un tècnic acreditat. Com que això costa uns diners, entre 1.500 i 2.000 euros, es va demanar que l'ajuntament assumeixi el cost i la redacció d'aquest Pla, atès que ja disposa dels propis tècnics qualificats per redactar-lo.
I finalment hi ha la qüestió de la Sala Polivalent, que segons el Carnaval, pateix unes mancances, tant de seguretat com tècniques que requereixen una inversió i una despesa que no pot assumir el Carnaval.
Per tot això, el Carnaval proposava quedar-se amb el 100% de les barres i reclamava unes millores:
-Tanques de seguretat homologades per a l'escenari.
-Il·luminació i quadres de llum especialment pel tema de les llotges i de la barra.
-Tancament de la caixa escènica, per dignificar els actes.
- Millora de la sonorització
-Folrar les parets amb roba negra
-Millorar accès per taquilla i lavabos
-Millorar il·luminació de la Sala, que passa de molta llum a foscor absoluta.
-Instal·lar cablejat a les parets per penjar les banderes i pancartes del carnaval.
Un cop presentades aquestes propostes a l'ajuntament, l'Associació es va adreçar al propietari de la Xelsa per negociar l'ús de la Sala privada per tal d'oferir els concerts alternatius de música electrònica i djs. La sorpresa va ser que el propietari els va rebre amb una proposta inesperada, la cessió gratuïta de la Xelsa per a tots els actes del Carnaval, i a més, els pagava un patrocini de 4.000 euros, mantenint els tractes per 3 anys.
Davant d'aquesta oferta, l'Associació va optar seriòsament per traslladar de nou tot el Carnaval (els actes de nit) a la Xelsa, i pel que fa a l'acord amb l'ajuntament, és manté el conveni signat fa un any, amb alguns afegits:
-L'Ajuntament redacta el Pla d'Emergències
-El Carnaval es queda el 50% de la recaptació de les parades i atraccions (2.000 euros)
-No es faran els actes de nit a la Polivalent, però si altres actes com assajos, Entrega de Bojos, Pastorcills)
-L'Aportació econòmica de l'ajuntament passa a ser de 6.000 euros i deixa d'aportar 3.500 euros que s'havien de destinar al lloger de les llotges.

Obiols va valorar molt positivament aquest canvi i millora en les condicions econòmiques del Carnaval, per que donarà temps a que l'Ajuntament inverteixi en les millores a la Sala Polivalent, i per que el Carnaval, tornant a la Xelsa, oferirà dos ambients festius a la nit, a través de la sala Black River.

El president va concloure que per tot això, "estem molt contents, tant amb l'Ajuntament com amb la Xelsa, per la voluntat que han tingut de mantneir el conveni i les millores proposades"