Arriba la neu al Solsonès

Cal circular amb cadenes a Guixers

per Redacció, 27 de novembre de 2012 a les 18:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Port del Comte

Les nevades a les comarques centrals poden deixar gruixos de 5cm en alçades superiors als 600m, per la qual cosa es demana molta prudència especialment demà a primera hora del matí en la conducció
 
Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit insisteixen en la necessitat de tenir precaució en la conducció i portar cadenes a les zones afectades pel risc de nevades
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activades les alertes per risc de nevades, fort vent i mala mar que afectaran gran part del país. En el cas del risc de nevades, el fenomen s’avança a aquesta nit i s’estén als prelitorals central (incloent els dos vallesos) i de Tarragona, la Catalunya Central, Segarra i Terres de l’Ebre. Es manté la previsió per demà, que indica nevades a Pirineu i Prepirineu.
 
A més, es manté la previsió de mala mar a les comarques litorals del nord de Catalunya i fort vent a partir de demà al matí a cotes altes arreu del país. Cal extremar les precaucions per la combinació de fenòmens meteorològics adversos.
 
Les noves previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiquen que les nevades poden arribar aquest vespre a totes les comarques de la Catalunya Central (Bages, Berguedà, Solsonès, Osona i Anoia); Alt Penedès, Vallès Oriental i Occidental (Barcelona); Terra Alta, Baix Ebre i Montsià (Terres de l’Ebre); Conca de Barberà i Alt Camp (Tarragona), i Segarra (Lleida). Les nevades poden superar els 5cm a cotes superiors als 700 m.
 
A la nit i matinada les nevades poden baixar als 600 m de cota, i afectar totes les comarques de la Catalunya Central; comarques de la Val d’Aran, Alta Ribagorça i Pallars Jussà (Alt Pirineu i Aran); i Terra Alta, Baix Ebre i Montsià (Terres de l’Ebre).
 
Des de Protecció Civil es demana a la població d’aquestes zones que extremin les precaucions sobretot en la conducció, i que prenguin les mesures d’autoprotecció necessàries. Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya ha comunicat als ajuntaments de les zones afectades la nova situació i els ha demanat prendre les mesures de prevenció adients. S’han enviat més de 3.000 missatges de veu automàtics a alcaldes, regidors, tècnics de Protecció Civil municipals, representants dels consells comarcals i caps de Policia Local, i empreses de transport i de distribució d’energia, transports ferroviaris, telecomunicacions, etc, alertant-los de la situació.
 
Per seguir l’evolució de les previsions meteorològiques cal fer-ho a través dels mitjans de comunicació i dels comptes de twitter @meteocat del SMC i @emergenciescat de Protecció Civil de la Generalitat, que informaran també si calgués prendre alguna mesura d’autoprotecció urgent. Les afectacions de trànsit es poden seguir al compte @transit del SCT.
 
Es recomana a la ciutadania conduir amb molta prudència per les vies afectades per la neu, i portar cadenes en cas que siguin necessàries. Cal revisar el bon estat del vehicle per la conducció d’hivern. Especialment a les zones on les nevades són poc habituals, a casa cal revisar el bon estat dels serveis bàsics (aigua, gas, electricitat), i sobretot assegurar-se que els elements de ventilació per la calefacció no estan obstruïts, per tal d’evitar intoxicacions. Disposeu dels aliments bàsics i medicaments que es puguin requerir. Consulteu els consells d’autoprotecció davant nevades al web:
www.gencat.cat/interior/nevades
 
 
Incidències viàries per neu
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, s’ha de circular amb cadenes per la LV-4221 a Guixers (Solsonès).
 
Neu a la Vall de Lord al Solsonès Foto: @PlanaJosep

 

Participació