El Consell Comarcal, el CTFC, el Leader i el Cedricat fan pinya per l'emprenedoria del Solsonès

Es crea un centre únic impulsor de tota l’activitat relacionada amb el foment de l’emprenedoria a la comarca

per Redacció, 8 de novembre de 2012 a les 17:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Moment de la signatura del conveni Foto: Ramon Estany

Avui dijous 8 de novembre s’ha celebrat al Consell Comarcal del Solsonès la signatura del conveni del Trampolí Emprenedor del Solsonès dins el marc del PAI del Solsonès promogut pel Consell Comarcal del Solsonès. L’acte ha comptat amb la presència del President del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, el president del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, la Directora del CEDRICAT, Imma Pallarès i el president del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, Adrià Marquilles. 
 
El Trampolí Emprenedor del Solsonès serà un centre únic impulsor de tota l’activitat relacionada amb el foment de l’emprenedoria a la comarca, ubicat al CEI, Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès. En aquest espai es desenvoluparà el programa consolidat INICIA del Consell Comarcal del Solsonès i del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya el qual derivarà properament amb el Catalunya Emprèn, així com el Pla d’Acció Immediata per l’Ocupació 2012-2014 –PAI del Consell Comarcal, i el programa FITA desenvolupat per la Fundació CEDRICAT. L’objectiu és ubicar tots els serveis en un sol punt, el CEI, facilitant-los a emprenadors i empresaris que vulguin obrir noves línies de negoci i/o rebre assessorament.

 
El Trampolí és una iniciativa que s’emmarca dins el Pla d’Acció Immediata per a l’ocupació al Solsonès – PAI, un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Solsonès, presentat fa un mes. Té com a objectiu incidir a curt termini en l’augment de l’ocupació, en la reducció de l’atur a la comarca del Solsonès i de ser un pla replicable a altres territoris. El PAI va adreçat als aturats, als emprenedors, als empresaris que emprenguin noves línies de negoci i a les empreses ja consolidades. El Trampolí és una de les cinc accions que s’hi proposaven ( la Drecera, la Xarxa d’Assessors Financers, el Contracte 0+, el Trampolí i el Clúster de la Biomassa). Totes elles tenen caràcter innovador.
 
Fins ara, paral.lelament a la signatura del Trampolí Emprenedor del Solsonès, recentment el Consell Comarcal del Solsonès ha signat un conveni amb l’Institut Català de Finances per tal de formar part de la Xarxa de Promotors Financers.
Amb totes aquestes iniciatives del PAI, el Consell Comarcal del Solsonès compta amb la col·laboració i participació  dels agents del territori, i aquestes han de ser el full de ruta que es vol seguir en matèria de desenvolupament econòmic a la comarca del Solsonès.


L'ajuntament de Solsona, fora de moment d'aquest conveni

Joan Solà, President del Consell Comarcal, ha reconegut que fins a l'últim moment han estat treballant per que l'ajuntament de Solsona se sumés al coveni, però el consistori solsoní "no està d'acord per treballar per projectes conjunts de la comarca" i "hem estat negociant fins el darrer moment"

Pelegrí lloa la capacitat de col·laboració institucional

El conseller Pelegrí ha valorat positivament els tres aspectes claus del conveni.
El primer, el fet de donar valor a la capacitat de col·laboració institucional, el segón, que a través del conveni "posem al servei dels emprenedors per que puguin tirar endavant els seus projectes" i el tercer, que "volem seguir essent, un país d'emprenedors, fomentant l'emprenedoria"

 

Participació