Signen el conveni de col·laboració per a la coedició anual de la Revista Oppidum

El conveni signat fa referència a l’edició número 10 de la revista Oppidum que es publicarà a inicis de l’any 2013

per Redacció, 6 de novembre de 2012 a les 16:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Avui dimarts 6 de novembre s’ha formalitzat la signatura del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Solsonès, l’Ajuntament de Solsona, l’Arxiu Comarcal i el Centre d’Estudis Lacetans per a la coedició anual de la Revista Oppidum, amb la finalitat de fomentar, entre altres, la història i el patrimoni cultural de Solsona i el Solsonès.
 
L’acord l’ha formalitzat el President del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, l’Alcalde de Solsona, David Rodríguez, el Director de l’Arxiu Comarcal, Jordi Torner i la Presidenta del Centre d’Estudis Lacetans, Montserrat Creus. 
 
Amb aquest acord, l’Arxiu Històric Comarcal de Solsona durà a terme la tasca de recerca i recollida dels treballs, estudis o iniciatives necessaris per a publicar la revista entre els diferents investigadors que accedeixen a la Xarxa d’Arxius de la Generalitat de Catalunya i el Centre d’Estudis Lacetans entre els estudiosos i les institucions dels Solsonès i entre els diferents Centres d’Estudis de Catalunya. Així mateix, se cercarà informació i documentació als diferents departaments de les Universitats de Catalunya i altres entitats públiques i privades interessades per col·laborar en aquesta iniciativa.
 
La distribució, divulgació i publicitat de la revista anirà a càrrec de l’Arxiu Històric Comarcal de Solsona que lliurarà la revista a la Xarxa d’Arxius de la Generalitat de Catalunya i altres organismes o institucions públiques. El Centre d’Estudis Lacetans serà el responsable de la distribució  entre els Centres d’Estudis que acceptin un intercanvi de publicacions. Les parts elaboraran un sistema de funcionament que permeti la distribució comercial de la revista i el seu major finançament. 
 
Finalment, el Consell Comarcal del Solsonès contribuirà financerament amb una participació del 20% del total de la despesa, fins a un màxim de 700 euros, igual percentatge que l’Ajuntament de Solsona, mentre que el Centre d’Estudis Lacetans i l’Arxiu Històric Comarcal de Solsona contribuiran amb un 20 i un 10% respectivament del cost del projecte. L’aportació econòmica que manca per assolir la totalitat de la despesa, és a dir el 30%, el sol·licitarà el Centre d’Estudis Lacetans a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.
 
L’Arxiu Històric Comarcal de Solsona serà responsable de les tasques de gestió prèvies a l’edició de la revista comarcal i durà a terme la recollida dels treballs, en lliurarà una còpia als membres del Consell Assessor de la revista Oppidum, en recollirà l’opinió i valoració. Serà l’Arxiu Comarcal qui comunicarà, si s’escau, a l’autor/s la resolució del Consell Assessor i serà el responsable de la correcció ortogràfica i revisió de les proves prèvies a la impressió.Al Centre d’Estudis Lacetans per la seva banda, correspondrà la tasca de disseny, elaboració del format de la revista, i dels diferents elements formals i de l’estil d’edició. Del Centre d’Estudis també recaurà l’exclusiva de la responsabilitat en la gestió econòmica de la publicació de la revista i de donar compte a les parts contractants i amb caràcter anual de la gestió econòmica del projecte.

 

Participació