ENDESA inaugura el nou enllumenat de l'església parroquial de Sant Llorenç de Morunys

La Fundació Endesa ha invertit 23.000 euros per ressaltar el valor històric i artístic del conjunt arquitectònic

per Redacció, 3 de novembre de 2012 a les 14:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
 
L’acte d’inauguració va ser presidit pel bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, amb una celebració eucarística.
 
Aquesta actuació s’emmarca dins del conveni de col•laboració amb la Conferència Episcopal signat l’any 1998. 
 
La Fundació Endesa ha participat activament en l’acte d’inauguració del nou enllumenat de l’Església Parroquial de Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès, que s’ha celebrat amb una eucaristia a càrrec del bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, i al qual hi ha assistit nombroses personalitats de caràcter religiós, polític i social de la comarca. 
 
L’actuació –que compta per part de la Fundació amb una aportació de 23.000 euros, fruit del conveni signat amb la Conferència Episcopal Espanyola– pretén ressaltar el valor històric i artístic del conjunt arquitectònic, un antic monestir benedictí convertit actualment en una església parroquial, objecte de l’estudi, construïda al s. XI, d’estil romànic llombard. Aquest conjunt va ser declarat Monument Històric i Artístic i Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1976. A part del campanar i del claustre, l’església parroquial compta amb dos magnífics retaules gòtics.
 
Aquesta església és una de les 11 adjudicacions que va aprovar la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola el passat mes de maig, i que a Catalunya inclou també la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, a l’Alt Empordà, i la Parròquia de Santa Maria de Mataró, al Maresme.
 
 
 
 
 
Patrimoni Històricocultural
La il•luminació artística de la Parròquia de Sant Llorenç de Morunys s’emmarca en el conveni de col•laboració firmat entre la Fundació Endesa i la Conferència Episcopal Espanyola l’any 1998, que s’ha renovat al gener d’aquest any 2012, amb una vigència quinquennal (2012-2016). L’acord té com a objectiu l’execució de projectes d’il•luminació de les catedrals, temples i edificis integrants del Patrimoni històricocultural de l’Església Catòlica. Segons aquest conveni, la Fundació Endesa proporciona el suport tècnic per a l’execució dels projectes i participa en el 50% del seu finançament. 
 
La Fundació Endesa, que es va constituir el 1998, va rebre a finals de 1999 la Medalla d’Or de les Belles Arts del Ministeri de Cultura, ha invertit des de llavors a Catalunya gairebé 5 milions d’euros en projectes d’il•luminació del patrimoni artísticocultural del Principat i de col•laboració amb ajuntaments on la Companyia té instal•lacions de generació tèrmica. 
 
 

 

Participació