El Consell Comarcal es reuneix amb els propietaris afectats per presentar el projecte de línia elèctrica aèria d’alta tensió que va d’Adrall a Solsona

per Redacció , 24 d'octubre de 2012 a les 21:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Solsonès es reuní el passat dilluns 22 d’octubre amb els responsables dels ajuntaments i propietaris afectats, per presentar la situació actual dels projectes d’adequació i construcció d’una línia elèctrica aèria d’alta tensió (110 kV) als municipis d’Odèn, Lladurs, Solsona i Olius, promoguda per “Endesa-Distribución Eléctrica”.
 
A la reunió s’hi convidà també a la cooperativa Serveis Forestals per tal d’explicar l’estat i tràmits dels processos. Els representants de la Cooperativa Serveis Forestals, dedicada a la defensa dels interessos de la propietat privada, van explicar l’estat en que es troben els projectes, els procediments a seguir i les recomanacions adients als afectats.
Els projectes dels municipis afectats són els que afecten a Ribera Urgellet, Fígols i Alinyà, Odèn i Lladurs, un projecte adequació de 255 suports amb un tram aeri de 38.240 m. El Tram nou de 24 suports des de suport 255 de l’anterior projecte fins a “SE Solsona” situada al Castellvell amb un tram aeri de 6.300 m. a Lladurs, Solsona i Olius, i el Tram nou de 14 suports amb un tram aeri de 5.350 m, i un tram subterrani de 530 m. a Sant Mateu de Bages, Callús i Súria.

 
Durant la reunió es comunicà als propietaris els informes ambientals que s’han presentat per part del promotor al Departament de Territori i Sostenibilitat, els quals han quedat exempts d’avaluació d’impacte ambiental. Està previst que el projecte inicial i la relació de bens i drets afectats es publiqui a finals d’aquest mes de octubre o principis de novembre, on s’obrirà un període per presentar al·legacions.
 
Cal recalcar la importància de revisar els documents i contractes que puguin ser entregats per part del promotor dels projectes, abans de signar. Durant la reunió, els assistents varen manifestar la necessitat d’una actuació conjunta i cautelosa, ja que hi ha molts aspectes a valorar i quantificar, per tal de respectar els drets de la propietat.

 

Participació