Fotografiar un rapinyaire als observatoris del Solsonès costarà entre 90 i 150 euros

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat les taxes per la visita als observatoris de turisme de fotografia naturalista del Solsonès

per Ramon Estany, 22 de setembre de 2012 a les 18:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Interior d'un hide similar als dels Solsonès mostrat a la web de l'empresa Foto: Photoligistics

El Consell Comarcal ha fixat les taxes corresponents a la visita i us dels observatoris per a turisme de fotografia naturalista -hides-, del Consell Comarcal del Solsonès ubicats en boscos d'utilitat pública (comunals) del Solsonès per sobre dels 1.500 metres d'alçada en els municipis de La Coma i la Pedra, comunal de Coll de Port (2 observatoris- hides), en el municipi de Guixers, comunal de Muntanyeta (1 observatori -hide) i en el municipi d'Odèn, comunal de la muntanya d'odèn (1 observatori -hide).

A petició del portaveu d'Esquerra, que no veia clar l'adjudicació a l'empresa gestora dels hides, el president del Consell Comarcal va explicar que el sistema per adjudicar l'empresa que es faria càrrec de la gestió d'aquest observatoris va ser per procediment negociat, entre tres empreses, de la que va sortir escollida PhotoLogistics, que ha canvi de comprometre's al manteniment i a oferir els ervei d'aquest observatoris, aportarà al Consell Comarcal un 15%  dels beneficis anuals que n'obtingui. Amb tot, el vot final d'Esquerra va ser d'abstenció. 
D'altra banda, el President del Patronat de Turisme, Joan Vendrell, ha explicat a NacioSolsona que el més interessant per al Solsonès és que "aquesta empresa (PhotoLogistics) prepara uns paquets turístics que combinen l'estada i l'allotjament al territori amb l'activitat de fotografiar la natura", i que això és una aposta turísitca important per a la comarca, per que "els clients s'hi queden força dies, i això atreu molt turisme estranger".


Quanties de la taxa regulada en aquesta ordenança

Servei Preu (Euros)
Fotografia de passeriformes forestals  
1 PERSONA 60 /Usuari-visitant
2 PERSONES 40/ Usuari-visitant
3 PERSONES 30/ Usuari-visitant
4 PERSONES 25/ Usuari-visitant
Fotografia de rapinyaires  
1 PERSONA 150/ Usuari-visitant
2 PERSONES 120/ usuari-visitant
3 PERSONES 100/ Usuari-visitant
4 PERSONES 90/ usuari-visitant
Observació  
1 PERSONA 50/ usuari-visitant
2 PERSONES 30/ Usuari-visitant
3 PERSONES 25/ usuari-visitant
4 PERSONES 20/ Usuari-visitant


 Aquesta ordenança s'estableix sobre un servei que esdevé una prova pilot, de manera que no es disposa del nombre d'usuaris a priori, és per això que es tindrà en compte també que els visitants puguin venir en grups -superiors a 4 persones - o que en puguin fer ús de manera continuada i no solsament puntual. Es podran establir també promocions o ofertes que suposaran una millora dels preus pels usuaris.

 

Participació