ENDESA inverteix en l'entorn natural de la xarxa de baixa tensió a la Segarra i el Solsonès

Amb la renovació de més de nou quilòmetres de cablejat també s’augmenta la qualitat del subministrament als termes municipals de Biosca, Pinell de Solsonès i Torà

per Redacció, 17 d'agost de 2012 a les 11:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cervera, 17 d’agost de 2012 (3138).- Endesa ha finalitzat recentment diverses actuacions a la Segarra i el Solsonès amb l’objectiu d’integrar part de la xarxa elèctrica de baixa tensió que discorre per zones boscoses situades al límit d’ambdues comarques en el seu entorn natural. El reforç de la xarxa, que ha suposat una inversió de 122.000 euros, permet millorar la qualitat del subministrament a clients de dos municipis segarrencs i un de solsoní. 
 
 
Concretament, les actuacions que s’han dut a terme han consistit en la substitució de l’habitual línia de baixa tensió, que consta de tres cables paral·lels, per un nou sistema de cable trenat que representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia. En total s’ha renovat més de nou quilòmetres de cablejat.  
 
 
A través d’aquest canvi també es dota les dues comarques d’una renovada xarxa de baixa tensió, molt més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres elements externs.
 
 
En total, la Companyia ha focalitzat les seves reformes als termes de Biosca –concretament a la pedania de Lloberola– i de Torà, a la Segarra, així com al municipi solsoní de Pinell de Solsonès.  Aquest conjunt d’actuacions forma part del pla per a la millora tecnològica de les infraestructures de baixa tensió a les comarques lleidatanes.

 

Participació