El municipi lleidatà de Torà, declarat zona de muntanya

La inclusió permet rebre ajudes específiques de la Generalitat per a actuacions com la millora de la xarxa veïnal i rural de camins

per Redacció, 10 de juliol de 2012 a les 16:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Executiu ha aprovat avui el decret pel qual s’amplia la relació de municipis considerats zones de muntanya amb la inclusió de Torà, a la comarca lleidatana de la Segarra.
Fins ara, i a efectes de la Llei 2/1983, d’alta muntanya, es consideraven zones de muntanya els Altiplans Centrals, el Montsec, el Montseny-Guilleries-Lluçanès, els ports de Beseit i l’àrea de Prades-Montsant, així com 12 municipis individualment. Aquest darrer nombre s’eleva ara a 13 amb la inclusió de Torà, i fins a 137 pel que fa al total de municipis de Catalunya declarats zona de muntanya.
A més d’aquests municipis, la mateixa Llei delimita deu comarques de muntanya —l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès, i la Val d’Aran—, en tot el seu àmbit.
Aquests territoris poden rebre ajuts específics de muntanya del Govern català per diversos conceptes, que es vehiculen bé a través dels ajuntaments, dels consells comarcals, de les entitats municipals descentralitzades o dels consorcis de desenvolupament.
 
Ajudes a àrees de muntanya
Així, els consells comarcals de les comarques de muntanya o aquells que tenen algun municipi declarat zona de muntanya poden optar, per exemple, a subvencions per executar actuacions a la seva xarxa veïnal i rural de camins. Aquests ajuts cobreixen obres com la millora d’accessos a nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries; l’accés a punts d’interès turístic o paisatgístic; la creació i senyalització d’itineraris turístics, i el manteniment d’urgència d’aquests camins.

 

Participació