Els Castellers de Solsona padrins dels nous Castellers de Berga

Els solsonins aconsegueixen carregar el primer 4d7 fora de Solsona, en una actuació a la mítica Plaça de Sant Pere i segueixen fent gran la seva història

per Gerard Roca, 8 de juliol de 2012 a les 12:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge del 4 de 7 que va poder ser carregat Foto: Teresa Pampalona

Els Castellers de Solsona van actuar ahir a mitja tarda a la mítica plaça fins ahir només Patumaire: la Plaça de Sant Pere de Berga. Una plaça que es va omplir de gom a gom per presenciar el bateig dels Castellers de Berga. Els solsonins van tenir l'honor de ser padrins d'una colla que apunta molt alt, el mateix honor que van tenir els Castellers de Sabadell que també van ser presents a la plaça aconseguint una de les grans actuacions de la temporada.


La diada començava a 2/4 de 7 de la tarda amb els típics pilars caminats. Els Castellers de Berga van obrir l'actuació amb un 4 de 6 que tenien molt consolidat i que era ja el tercer de la seva història, però el primer amb la camisa que els acompanyarà per sempre: la blava. Els Castellers de Solsona van descarregar sense cap mena de problema un 5 de 6 que cada vegada tenen més consolidat dins el seu repertori. Ja per tancar la primera ronda, els de Sabadell van descarregar un impressionant 4 de 7 amb agulla que feia vibrar la Plaça de Sant Pere.

En segona ronda els blaus de Berga ens van oferir el 3 de 6. Els grocs de Solsona van voler tornar a intentar el 3 de 6 per sota; un castell visualment molt estètic i molt complexe a l'hora de pujar-lo. Va poder ser carregat de manera molt correcta tot i que amb alguna tremolor que no s'acaba d'eliminar. Una vegada va ser carregat el castell va parar de tremolar i va poder ser descarregat a la perfecció. Els Saballuts tornaven a ser els encarregats de tancar la ronda i ho van fer amb un espectacular castell de gamma de 7 i mig com és el 5 de 7.

Arribava la tercera ronda i els berguedans tiraven la casa per la finestra intentant un castell que no havien provat mai en la seva història però que veien l'ambient casteller que es respirava al centre de Berga, s'hi van animar. Era el 4 de 6 amb agulla que, per sorpresa de tots, es va mostrar molt segur i es va descarregar de manera eufòrica tant per part dels castellers com dels aficionats. Castellers de Solsona va apostar per portar fora de Solsona, per primera vegada a la història, el millor castell que han fet fins el moment: el 4 de 7. La Plaça, coneixedora de la dificultat del castell, es va silenciar i l'estructura humana es va començar, mica a mica, a anar construint. El castell va poder ser carregat però en el moment en que la canalla sortia del pom de dalt el castell es va enfonsar. Primer 4 de 7 carregat de la nostra història fora dels quatre murs de la ciutat de Solsona que ens fa avançar endavant. Els Castellers de Sabadell van ser els encarregats de tancar la tercera ronda amb un  idèntic 4 de 7 que la colla del Vallès té molt consolidat.

Finalment 2 pilars de 4 i un pilar de 5 per part de Sabadell, 2 pilars de 4 per part de Solsona i 4 pilars de 4 per part dels locals de Berga van ser els encarregats de tancar la diada. Posteriorment va arribar el bateig amb aigua als berguedans i la festa va continuar amb un sopar conjunt entre les tres colles.


No es va poder tancar de la manera desitjada l'actuació dels grocs a causa de la caiguda del 4 de 7. És una situació nova per la colla però que ha de servir per esperonar a tothom i per veure que el 4 de 7 és un castell d'extrema dificultat.

La setmana vinent hi torna a haver actuació a Ponts, dissabte a les 7 de la tarda.

Després de l'actuació, foto conjunta de les tres colles Foto: Teresa Pampalona

 

Arxivat a:
Cultura
Participació