Col·loquen la primera pedra a la Granja Escola Terapèutica i Escola Natura l'Auró, a Torà

Es tracta d'un projecte pioner a Catalunya d'educació especial en l'oci

per ACN, 2 de juliol de 2012 a les 19:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Recreacio virtual

Torà (ACN).- La Granja Escola i Escola de Natura L'Auró és una empresa social de menys de tres anys de creació amb la iniciativa de crear un espai pioner a Catalunya d'educació en l'oci a Torà (Segarra) per a escoles d'educació especial, dedicada a horticultura i zooteràpia, amb capacitat per acollir més de 500 persones amb discapacitat per any. Aquest dissabte, ha tingut lloc l'acte de col·locació de la primera pedra de la mà de l'alcaldessa de Torà, Mercè Valls, l'alcalde de Llobera, Josep Colell, l'arquitecte del projecte, Jaume Espinal, i el sots director general de la Fundació "la Caixa", Albert Sòria.
 
L'Auró és un projecte pioner a Catalunya, que uneix tot el potencial de l'horticultura terapèutica important d'Europa; teràpies innovadores, i junt amb la zooterapia, crea un model de colònies especialitzades, centrades en l'educació especial i obertes a tots els públics. 
 
Com a empresa neix dins l'economia social, potenciant el treball en xarxa, la unió de professionals de diferents àmbits i potenciant les energies renovables dissenyant-se en una arquitectura biosostenible, i recuperant especies animals i vegetals autòctones i en vies d'extinció. 
 
L'objectiu del programa d'emprenedoria de l'Obra Social "la Caixa" és donar suport a emprenedors i empreses socials que volen aconseguir un impacte social; concretament, a persones o organitzacions que han decidit crear un negoci solidari amb l'objectiu d'assolir una transformació o un impacte social mitjançant una activitat empresarial econòmica i mediambiental sostenible.

 

Participació