El CTFC aconsegueix un projecte LIFE per a l’estudi de les teixedes de Catalunya

per Redacció, 22 de juny de 2012 a les 09:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Comitè LIFE de la Comissió Europea ha aprovat la proposta LIFE11 NAT/ES/711 ″Improvement of TAXUS baccata conservation status in north-eastern Iberian Peninsula”, liderat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb la participació com a socis del Consorci de la Serra de Llaberia, l’Ajuntament de Rasquera i el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet.
 
Els objectius principals del projecte són millorar l’estructura, la resiliència i la funcionalitat ecològica de les teixedes de Catalunya, un hàbitat d’interès de conservació prioritari a la Unió Europea, amb molt poques mostres arreu del continent. 
 
La direcció tècnica del projecte corre a càrrec del Grup de Biologia de la Conservació (BAC lab) i del Grup d’Ecologia i Gestió de Sistemes Silvopastorals del CTFC. 
 
 
El LIFE Taxus actuarà sobre els boscos de teix més representatius de Catalunya, entre les que destaquen les teixedes de l’Alta Garrotxa, del Paratge Natural de Poblet, de la serra de Llaberia i de les serres de Cardó i el Boix durant els anys 2012 i 2014.

 

Participació