El malbaratament alimentari és un tema crític en la nostra societat. A Espanya cada
persona gasta 250€ a l'any en aliments que al final llença a les escombraries. En altres
paraules: cadascun de nosaltres cada setmana llença ½ kg de menjar perfectament
comestible.
Afortunadament
creix el número de persones sensibles a aquest problema. Un exemple
són les empreses i les persones que donen els aliments ja no aptes per l’ús humà al
refugi d’animals Zoo del Pirineu. Els aliments enriqueixen la dieta diària dels nombrosos
animals del refugi.
El supermercat
Plusfresc de la Seu d’Urgell regularment dona fruita, verdura i pa sec.
L’escorxador de la Seu d’Urgell (Mafriseu) proporciona ossos amb restes de carn dels
quals s’alimenten el carronyaires que habiten el refugi.
El Salí de Cambrils proporciona la
sal elaborada artesanalment que no està destinada a la venda. A més, moltes entitats i
persones privades donen aliments de manera puntual.
L’equip de la Fundació Zoo del Pirineu vol
agrair la implicació de totes aquestes persones i entitats i vol animar als altres a no malbaratar els aliments, sinó buscar una manera útil i
beneficiosa per aprofitar aquestes restes.