1 de 10
Automobilisme

La història viva del motor visita Solsona

Uns trenta cotxes i trenta motos de més de tres dècades d'antiguitat d'arreu de Catalunya es deixaren veure aquest diumenge davant la catedral de Solsona en el marc del Gran Ral·li dels Museus

Un grup de motos aparcades davant la Catedral de Solsona | Ramon Estany
per Redacció, Solsona | 22 de maig de 2023 a les 17:42 |
El passat diumenge 21 d'11.45 a 13 h l'aparcament de les Moreres, davant la façana catedralícia de Solsona, acollí una seixantena de vehicles clàssics procedents de tot Catalunya. Podeu veure aquí una galeria de fotos.
 

Detall de les motos aparcades Foto: Ramon Estany


Participaven a la quinzena edició del Gran Ral·li dels Museus, organitzat pel Museu Moto Bassella, una trobada turística no competitiva per a cotxes i motos amb una antiguitat mínima de trenta anys, que enguany feia parada a la capital del Solsonès per conèixer-ne el nucli antic i el Museu Diocesà i Comarcal.   
 

Entre els exemplars més curiosos, un nombrós grup de motos de la firma barcelonina Mymsa i un Honda S800 cabrio del 1967. Foto: Ramon Estany


D'una banda, es pogueren veure una trentena de motos, d'entre les quals destacava un grup d'exemplars de la marca barcelonina Mymsa, que va fabricar entre el 1954 i 1963. De fet, participaren a la trobada els fills dels fundadors de la firma. Així mateix, hi prengué part el popular pilot de velocitat dels anys 60 i 70 Salvador Cañellas. També s'hi veieren les mítiques Bultaco, Montesa i Ossa. 
 

Cotxes aparcats a Solsona Foto: Ramon Estany


Pel que fa als cotxes, hi havia models de fabricació nacional, com els Renault R8 i els Seat Fura, i molts esportius dels anys 70 i 80, d'entre els quals destacava un Honda S800 cabrio del 1967. 

Els pilots i acompanyants deixaren els vehicles tots junts a l'espai d'aparcament de les Moreres perquè poguessin ser visitats durant la seva parada a Solsona. 

 

Una moto arribant a Solsona Foto: Ramon Estany

Algunes motocicletes semblaven de joguina Foto: Ramon Estany

Cotxes que formen part del record Foto: Ramon Estany

Un curiós descapotable Foto: Ramon Estany 

 

També hauries de llegir
Fa una setmana

XXV Rally dels Museus, a Solsona

Participació