1 de 10
Caminades

​La caminada popular de la Vall de Lord ha preparat una ruta circular amb grans panoràmiques

La Caminada tindrà lloc el pròxim dissabte, 8 d’abril de 2023 amb sortida a Valls, Guixers.

per Redacció, Vall de Lord | 23 de març de 2023 a les 21:27 |
Falten ja pocs dies per la celebració de la Caminada de la Vall de Lord que enguany arriba a la seva 28ena. edició.

Els organitzadors han preparat un itinerari circular que ofereix en tot el seu recorregut unes panoràmiques espectaculars sobre la Vall de Lord.

 

El primer tram, des de l’ajuntament de Guixers fins al Pla de Sant Romà, on hi haurà el control de l’esmorzar, els participants podran gaudir d’unes excel·lents panoràmiques sobre els espadats del vessant nord de les serres dels Bastets i de Busa tot passant per les cases de La Pera i La Serra. El pas per l’encimbellada església del Sisquer, els graus de Sant Romà i la baixada per una bonica obaga, en la que s’ha recuperat el vell camí, portaran els caminadors al bonic i poc conegut Pla de Sant Romà.


El segon tram del recorregut baixa fins a les foranques del riu Aigua de Valls on es podran contemplar agrestes paisatges i la petjada humana en aquests recòndits indrets amb la visita a la recuperada balma dels Sagarra i l’idílic indret del Molí de La Corriu. Seguint aigües avall s’arribarà de nou a la plana de Valls on acabarà el recorregut que haurà permès gaudir als participants d’unes visions inèdites sobre els bonics paisatges de la Vall de Lord.
 

Es tracta d’una caminada accessible per a qualsevol persona acostumada a caminar mínimament per la muntanya. Tot el recorregut transcorre per camins i senders en bon estat que no presenten cap dificultat important. El desnivell acumulat és d’uns 500 metres però sense cap tram amb un pendent excessiu. La pujada és força suau i esglaonada.

Durant el recorregut es trobaran cinc controls amb diferents avituallaments que ajudaran a fer més lleugera tota la caminada.


La sortida serà a la Plaça 1 d’octubre al costat de l’Ajuntament de Guixers entre les 8 i les 9 del matí.

Les inscripcions es poden fer el divendres dia 7 d’abril, de 5 a 7 de la tarda a l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord a Sant Llorenç de Morunys o bé dissabte dia 8 al punt de sortida a partir de 2/4 de 8 del matí. El preu (només en efectiu) és de 10€ i inclou cinc avituallaments i un petit record.

Per més informació es pot consultar la web de l’organització i l’instagram www.jaarribaremclub.com - @jaarribaremclub

 

Participació