1 de 10
Territori de Masies

​Dues activitats engegaran el projecte de Bassadòria de Territori de Masies a la Fira de la Mel

El projecte d’accions al servei dels espais agroforestals del Solsonès arrencarà el proper cap de setmana a la Fira de la Mel del Miracle amb diferents propostes.

La Plaça del Santuari acollirà un any més les parades de la Fira de la Mel
per Redacció, Riner | 18 de març de 2023 a les 08:01 |
La Fira de la Mel del Miracle, que se celebrarà el 25 i 26 de març, serà l’escenari on Territori de Masies començarà el projecte de Bassadòria. Aquest projecte, que ja es va realitzar el 2018 i 2019, busca donar a conèixer i sensibilitzar sobre el vincle entre societat i els valors i serveis ecosistèmics del patrimoni ecològic i la biodiversitat del Baix Solsonès i rodalies. Seguint l’objectiu de la Fira de la Mel fins a finals de juny es realitzaran una sèrie d’actes, des de rutes interpretatives, xerrades i tallers familiars, també es crearà material divulgatiu i es farà conscienciació en fires. 

A la Fira de la Mel es començarà el dissabte 25 de març amb la presentació de projecte de Bassadòria i la participació a la xerrada ‘’Control integral de la vespa asiàtica. Mètodes per a reduir els seus efectes sobre el medi ambient, l’apicultura i l’agricultura’’, ja que un dels pilars que es duran a terme amb el projecte és la sensibilització sobre l’impacte de les espècies invasores. Posteriorment, el diumenge 26 de març es duran a terme dues activitats. A les 9 del matí començarà una ruta interpretativa pel Camí de les Olors a càrrec de Sàmara Natura que durarà aproximadament dues hores. A la ruta s’explicarà els hàbitats, els ecosistemes i les espècies amenaçades, el preu és 5 € per les persones no sòcies i 4€ per les sòcies, inclou un llibret de ruta i cal inscripció prèvia. A les 12h es durà a terme un taller familiar d’hotels d’insectes també a càrrec de Sàmara Natura, en aquest cas serà gratuït i  també cal inscripció prèvia.  


Les inscripcions a les activitats es poden realitzar a informacio@territoridemasies.cat o al telèfon 693 054 437. 

Bassadòria compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural  i del Tercer Sector Ambiental de la Generalitat de Catalunya. Així com rep el suport d’Ara Lleida, la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Patronat de Turisme del Solsonès i el Consell Comarcal del Solsonès. Disposa també el segell de venta de proximitat, segons el Decret 24/2013, la venda de proximitat està regulada i permet identificar la pagesia catalana que ven els seus productes. 

 

 

Participació