1 de 10
Associació Fènix

​Un centenar de persones celebren a Solsona el Dia Mundial Contra el Càncer

Actuació de l'Escola de Dansa | Ramon Estany
per Redacció, Solsona | 6 de febrer de 2023 a les 11:22 |
L’associació Fènix, s’ha adherit a la convocatòria del dia 4 de febrer, que  la Unió Internacional  Contra el Càncer (UICC) organitza a nivell mundial, amb  el  lema «Per una atenció més justa», amb la finalitat de reconèixer les desigualtats en l’atenció de la malaltia, intentant eliminar-les i que tothom pugui accedir amb igualtat de condicions al tractament necessari.
 

Parlament del president de l'Associació Fènix, Jordi Riart Foto: Ramon Estany


L’acte, seguit per un nombrós públic, ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert que  ha volgut recolzar la convocatòria manifestant el seu compromís en la lluita contra el càncer i han assistit, també,  la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcon i el diputat provincial de la Diputació de Lleida, Albert Bajona.

Parlaments   Iolanda Viladrich, una pacient en fase de recuperació de la malaltia, ha llegit un manifest, reclamant «igualtat sanitària per que cada persona tingui la oportunitat d’assolir el seu ple potencial de salut sense barreres o limitacions creades per la condició social o econòmica» demanant «més compromís  personal, ja que, tenim la capacitat de canviar les coses per fer d’aquest un mon millor».

ManifestHa finalitzat el manifest, amb una cita atribuïda a Santa Àgueda: «La mort no és res, tan sols es passar a l’altra banda. Allò que érem l’un per l’altre, ho seguim sent. Parla’m com sempre ho has fet. No adoptis una expressió solemne ni trista. Segueix rient d’allò que ens feia riure plegats. Per què hauria d’estar fora dels teus pensaments? Només perquè estic fora de la teva vista? No estic pas tant lluny. Tan sols a la volta del camí...»
 

Encesa de llànties Foto: Ramon Estany


l’Escola de Dansa de Solsona,  han donat una nota de color a la celebració   i esperança en  l’encesa d’unes llànties en record de totes les persones que ens han deixat en la lluita contra la malaltia.
 

Actuació de l'Escola de Dansa Foto: Ramon Estany


 

L'Escola de Dansa Foto: Ramon Estany

 

 

Participació