A l'amic Juli

per Redacció, 9 de juny de 2012 a les 13:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.El Sr. Juli Pallarés, en l'assemblea de Càritas Foto: Caritas
En la diada de Corpus, dia dedicat a Càritas i per tant, anomenat dia de la Caritat, acomiadem al nostre amic JULI PALLARÉS I MONCUNILL, que al llarg de més de 7 anys presidí l’Associació de “Càritas Arxiprestal de Solsona-Morunys”, amb gran encert i dedicació, impulsant una profunda renovació en els seus serveis, programes i seccions (Atenció social, Immigració, Centre d’Atenció a les Toxicomanies,...). En aquests anys una secció de Càritas es convertí en fundació, la Fundació Privada Volem Feina, dedicada especialment a la reinserció socio-laboral dels més marginats.
 
El dia 1 de març de 2005, a causa de la seva manca de salut, deixà la presidència. En l’acte del relleu, Assemblea Extraordinària, el seu successor, Josep Montanyà, li dirigí aquestes paraules, que transcrivim textualment, per considerar-les molt adients en aquest altre comiat:
 
“És que –penseu- tu, Juli, i tots nosaltres som voluntaris de Càritas. Dit amb altres paraules, enmig de les teves tasques professionals o familiars, hi has posat uns espais pels altres, amb menys sort que nosaltres, colpejats per la vida i molt més necessitats. Sovint a casa et diuen:: Què tens avui? A quina hora tornaràs? On és el pare? Què hi fa?... Aquesta tarda el Juli és a Cervera, o a Tàrrega, o al Seminari.. o a parlar amb l’Assistenta...!!! I quantes vegades al llarg d’aquests 7 anys, Juli!!! Que la secció “Volem Feina” s’ha de transformar en una Fundació. Quants passos a fer, viatges, papers, entrevistes, etc. etc. La Junta, amb el Juli al davant, no para.
 
D’aquí, el nostre més sincer i públic RECONEIXEMENT als predecessors i Juntes, en especial a l’amic Juli.  Per això, en nom de la caritat de l’Església –l’Associació que la representa- i en nom propi i de tota la Junta... et diem: GRÀCIES, JULI !!!  
Peròooo, seguim comptant amb tu, amb la teva experiència, amb la teva clarividència, amb la teva disposició.  I estiguis segur que el relleu que ens confies no s’aturarà!!!”
 
Com ja suposàvem, tot i la seva precària salut, al llarg d’aquests últims 7 anys, ha mantingut viu el contacte amb l’Associació, interessant-se pels afers diaris de la mateixa, assistint a xerrades, assembles,... com la passada Assemblea Anual, celebrada el passat dia 25 de maig, com mostra la fotografia.
 
Per tot plegat, a més de l’expressió del nostre reconeixement per tot el que has fet als més desvalguts de la nostra societat, ens fa exclamar: Juli, et trobarem a faltar! Encara que estem segurs que des de la “Casa del Pare” continuaràs vetllant per a que la nostra societat sigui més justa i solidària. 

 

Arxivat a:
Punt de vista, juli, amic
Participació