1 de 10
Cons

​Solsona acull una jornada sobre menjadors escolars sostenibles per avançar en el consum de producte local

La convocatòria, oberta i gratuïta, serà al Consell Comarcal el 2 de febrer de 18 a 20 h

per Redacció, Solsonès | 27 de gener de 2023 a les 16:18 |
Des del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, conjuntament amb el projecte “Producte d’Aquí”, de l’Agència de Desenvolupament Local del Solsonès i Cardona, s’organitza el proper dijous 2 de febrer una jornada sobre menjadors sostenibles, per tal d’informar, reflexionar i treballar conjuntament al voltant de la temàtica i promoure la transició cap a un model local i de proximitat.

En aquesta jornada es presentaran els resultats de la Diagnosi dels menjadors escolars del Solsonès i Cardona, realitzada durant el 2022 per Raiels SCCL, cooperativa amb seu a Solsona i especialitzada en projectes de desenvolupament local. Aquest estudi ha permès conèixer el funcionament i la gestió actual dels menjadors escolars del Solsonès i Cardona i avaluar les potencialitats d’avançar cap a un model de menjadors escolars que prioritzen el producte local.


A més, també s’hi plantegen accions per un futur en què aquests menjadors esdevinguin una realitat, pel que també durant la jornada es realitzarà una dinàmica participativa per tal de fer-ne una priorització.

A continuació, es comptarà amb una ponència invitada. Anna Gallart, tècnica d’Educació al CC de l'Alt Urgell, i Mireia Font, gerent del GAL Alt Urgell-Cerdanya presentaran el projecte Mengem d'Aquí. Es tracta d'una experiència d'èxit en què escola i casa col·laboren per avançar en aquest camí.


Per finalitzar, desprès de la presentació del projecte Producte d'aquí, es realitzarà un tast de producte local, amb productors/es del territori.

És un acte obert i gratuït, dirigit a qui intervé en la gestió d'un menjador escolar, així com totes aquelles persones que hi tinguin interès. Es requereix inscripció prèvia a: https://ja.cat/menjadorsSolCar, o contactant al 600005262.


L’actuació es realitza en el marc del projecte estratègic “producte d’aquí” que és finançat en un 90% pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEADER), i un 10% pels ajuntaments de Solsona, de Cardona i el Consell Comarcal del Solsonès.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local”.

 

Participació