1 de 10
Zoo del Pirineu

​El Solsonès disposarà d’un centre de primers auxilis pels animals protegits

Es convertirà en la 3ª comarca catalana que disposa d’aquest servei

Quatre cries de fagina van arribar al Zoo del Pirineu l’any 2022 i van ser alliberades el mateix any | Zoo del Pirineu
per Redacció, Solsonès | 26 de gener de 2023 a les 11:38 |
La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural es va reunir aquesta setmana amb els responsables de la Fundació Zoo del Pirineu per autoritzar a aquesta entitat per poder acollir i donar primers auxilis als animals salvatges protegits. Aquest centre proporcionarà un espai proper i habilitat on portar animals salvatges ferits i a més permetrà a les persones estar informades sobre l’evolució de l’animal que han rescatat. També es beneficiaran els animals que rebran una atenció veterinària ràpidament.

Actualment les persones que troben un animal salvatge ferit tenen l’opció de trucar al 112avisar els Agents Rurals o portar l’animal a un dels centres de recollida (A Solsona hi ha tres centres: Clínica Veterinària Setelsis, Clínica Veterinària Veteva i Clínica Veterinària El Solsonès). D’allà els animals es traslladen als Centres de Fauna de Torreferrussa

(Barcelona) o Vallcalent (Lleida). Sens dubte és un viatge llarg per l’animal i un tràmit a vegades complicat per la persona que vol ajudar-li.

Fins ara el Zoo del Pirineu només acollia animals no protegits com ara cabirols, guineus, garses, etc. A partir d’aquest any estarà autoritzat a acollir i donar primers auxilis a tots els animals salvatges trobats per les persones. Es preveu que d’aquest servei es beneficiïn sobretot les comarques del Solsonès i de l’Alt Urgell, apartades geogràficament dels centres de fauna de la Generalitat.


El Zoo del Pirineu posarà a disposició el telèfon 610 75 02 24 en l’horari de dilluns a diumenge de 6:00h a 21:00h. Fora d’aquest horari per urgències es podrà contactar per WhatsApp al mateix número de telèfon.

 

Participació