1 de 10
Turisme

Solsona disposarà d’un punt net per a càrrega i descàrrega per a autocaravanes

L'ajuntament ha tancat l’adquisició d’un grup tècnic per un import total de 10.333,00 euros

El punt net de la futura àrea d'autocaravanes de Solsona, ubicat a l'aparcament de camions de l'Av. Sant Jordi | Ramon Estany
per Redacció, Solsona | 5 de febrer de 2023 a les 17:16 |
L'ajuntament de Solsona ha contractat la instal·lació d’un punt net per a zona de càrrega i descàrrega d’aigua de la futura àrea d'autocaravanes. Segons informa NacióSolsona.

La motivació que justifica la necessitat del contracte és l’adquisició de tots els elements necessaris per a la instal·lació d’un punt net per a zona de càrrega i descàrrega i pagament amb targeta atès que el sector de les autocaravanes ha experimentat un creixement molt important ens els darrers anys. Informa NacióSolsona.


Actualment no hi ha una regulació i això provoca l’acumulació d’autocaravanes en espais turístics, amb els problemes d’espai, salubritat i degradació de l’entorn. Hi ha la necessitat de regular aquest sector i ubicar-les en un sol espai. Alhora, oferir un bon servei que es traduirà en un augment del turisme i del comerç de la ciutat. Segons el consistori, és una demanda de la ciutadania i dels grups polítics, per tant la contractació es considera convenient per l'interès públic que representa.

L'Ajuntament va sol·licitar tres pressupostos a tres empreses i, una vegada vistes les ofertes, es considerà que l’oferta tècnicament i econòmicament més avantatjosa és la presentada per Narcís Puigderrajols i Marès (AREA 13), per un import de 10.333,00 € (sense IVA). El punt net per autocaravanes s'ubicarà dins l'aparcament que actualment fan servir els camions a l'Av. de Sant Jordi. Informa NacióSolsona.


Cal tenir en compte que aquests vehicles van equipats amb dipòsits d’aigües grises (de la cuina i banys) i d’aigües negres dels banys químics que duen instal·lats, i a Solsona, fora del càmping, no existeixen llocs habilitats per a la gestió correcta d'aquestes aigües, fet que pot provocar efectes nocius per al medi ambient, al marge d'embrutar espais públics del municipi.

És per aquest motiu que l'Ajuntament ha decidit habilitar, en un aparcament de la seva propietat ubicat al costat de la Plaça de Sant Jordi, on ja aparquen els camions, un espai amb les condicions necessàries (llum, aigua i xarxa de clavegueram) per a la instal·lació d'un punt net per a autocaravanes. Amb aquest equipament, es disposarà d’un indret on aquests vehicles podran buidar directament a la xarxa de clavegueram les aigües brutes de les caravanes, netejar els WC químics i carregar aigua neta als dipòsits. 

 

Arxivat a:
Economia, autocaravanes
Participació