1 de 10
Firabar

​Els paisatges hivernals del pintor casserrenc Marc Camps s'exposen a Cardona

Obres de Marc Camps exposades al Firabar de Cardona
per Redacció, Cardona | 22 de gener de 2023 a les 17:04 |
El Firabar de Cardona ha encetat el calendari artístic del 2023 amb una exposició dedicada al reconegut pintor de Casserres Marc Camps (1936-2012), amb motiu del desè aniversari del seu traspàs, transcorregut a finals d'estiu de 2012. 

Fill d'un funcionari municipal del municipi berguedà de Casserres, Marc Camps va aprendre els primers rudiments sobre pintura al taller de l'artista Ramon Trulls Pons (1921-2017), un mestre que deixaria una profunda empremta en l'obra de Camps. Aquest, ben aviat es va sentir atret pels viaranys del postimpressionisme i de l'expressionisme, sobretot per les obres de Vicent Van Gogh i els expressionistes de l'Escola de París. Poc a poc es va fer un lloc a les sales d'exposicions de Barcelona i va realitzar diversos viatges a per Europa, principalment a França, exposant també les seves obres a  Amsterdam, Delft i París, entre d'altres llocs. 

 

Imatge de Marc Camps (2008)


Va realitzar el gruix de la seva carrera artística entre Casseres i Barcelona, combinant la temàtica de paisatge, els retrats de diferents temàtiques, com ara les sèries de pallassos, i les obres de natura morta, en menor mesura. Les seves obres es caracteritzen pel seu caràcter trist i melangiós, construïdes amb denses pinzellades rítmiques i insistents, amb un predomini de les fredes i els color bruts que configuren unes atmosferes deprimides, com fumejades per la seva perenne pipa.  


La mostra cardonina comprèn un conjunt de paisatges hivernals inspirats en diferents ambients, des del seu municipi natal fins a la veïna Gironella, la Ria de Bilbao o algunes de les localitats franceses que va freqüentar. Un conjunt d'olis sobre tela provinents de col·leccions privades que podran veure's durant els propers mesos d'hivern en aquest emblemàtic establiment de la vila ducal. 

 

Participació