1 de 10
glaçades

El pont de la Puríssima s'estrena amb neu a les cotes més baixes de la temporada

Diversos indrets del país s'aixequen aquest matí amb imatges de postal: és el cas de la Seu d'Urgell, on a menys de 700 metres, han vist caure uns quants centímetres de neu

Imatge d'arxiu d'una nevada. | Sergi Serra
per Nació, Barcelona | 4 de desembre de 2022 a les 09:32 |
Alguns territoris del país s'han aixecat aquest matí amb un escenari preciós resultat de les nevades que han caigut des d'última hora de dissabte fins a aquesta matinada. Ha estat una sorpresa per a alguns, com ara els ciutadans i ciutadanes de la Seu d'Urgell que, amb menys de 700 metres d'altura, han vist com queien diversos centímetres de neu a casa seva deixant una imatge de postal. 

La neu és típica d'aquesta època de l'any, sobretot a l'alta muntanya, on han vist caure flocs ben grans. Però en aquesta ocasió ha arribat també a cotes sorprenentment baixes, entorn dels 800 metres. Les glaçades han deixat el Pirineu ben blanc, però també l'Alta Ribagorça o la Cerdanya. També han vist flocs de neu al Pallars Sobirà i Jussà, a Solsona i al Berguedà a punt d'arribar al Ripollès
Aquest matí, però, les mínimes han pujat en general, amb menys valors negatius per l'efecte hivernacle dels núvols. En canvi, les mínimes a l'alta muntanya sí que estan més baixes. Els núvols també han deixat alguna ruixada des de la matinada fins aquest matí. Es van trencant, però encara pot caure algun plugim més a comarques principalment de Girona.
Amb tot, aquest diumenge viurem una jornada d'ambient fred, tot i que tindrem clarianes. A la tarda, hi haurà intervals de núvols, però encara pot repetir-se algun ruixat per Tarragona. Les màximes seran de 15 graus a la costa, que tindran el mar remogut, però amb menys onades que dissabte. La cota de neu rondarà els 1.000, 1.200 metres.

 
Altres notícies que et poden interessar
Participació