1 de 10
Nadal 2022

​La Fira del Tió exposa i ven tions als claustres de la Catedral de Solsona

Avui dissabte s'encendrà oficilament l'enllumenat nadalenc

Encesa de l'arbre de Nadal | Ramon Estany
per Ramon Estany, Solsona | 3 de desembre de 2022 a les 08:01 |
Tions de les mides més diverses i les formes més capritxoses podran veure’s a l’exposició que, després de tres anys, torna als claustres de la catedral. Com a novetat, la mostra també es complementarà amb diorames nadalencs de Playmobil. En aquest mateix espai podran comprar-se bastons i tions, en una venda que serveix també per alimentar el Rebost Solidària del Solsonès.

En un certamen eminentment familiar no hi poden faltar les activitats infantils. Dissabte d’onze a una, la plaça de Palau acollirà tallers gratuïts d’estampació botànica de roba, dibuix i pintura, decoracions i el racó dels contes, així com inflables i una xocolatada. També a les onze, però a NM Cuines, els adults poden participar a un taller de decoració d’una taula per Nadal (amb inscripció prèvia al 613004857). A la una, la companyia Sensedrama Teatre representarà Caga, Tió! a la plaça de la Catedral, mentre que Jaume Ibars tornarà a Solsona amb el número Que comenci el Nadal a dos quarts de cinc a la plaça de Palau. L’alumnat del cicle d’activitats comercials de l’escola Arrels II ho complementarà amb una altra xocolatada.

 

Encesa de l'arbre de Nadal Foto: Ramón Estany


Encesa de l’enllumenat nadalenc


Avui dissabte a les sis, la plaça Major serà l’escenari del lliurament de premis del concurs “Busca els tions als aparadors de la UBIC” i l’acte oficial d’encesa de l’arbre i l’enllumenat nadalenc. El programa continuarà amb una exhibició del Jove Ballet Solsoní a la plaça de la Catedral i l’actuació de l’Orfeó Nova Solsona, que començarà a la plaça Major però continuarà amb un recorregut per diferents indrets del nucli antic.

La 8a Fira del Tió de Solsona es clourà diumenge al migdia. Estava previst un concert solidari de Salva Racero Trio a les dotze del migdia al teatre comarcal, però per problemes d'organització s'ha hagut d'ajornar. L'acgte es reprogramarà per a més endavant.


La Fira del Tió és coorganitzada pel Consell Comarcal, a través de Solsonès Fires, l’Ajuntament de Solsona, per mitjà de l’Agència de Desenvolupament Local, i La Menestrala, amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració de diverses entitats locals. Tot el programa es pot consultar al web
Participació