1 de 10
ERC /Llibres

Andreu Pujol i Silvio Falcón analitzaran a Solsona l’auge de l’independentisme d’esquerres

Els autors presenten aquest dissabte 3 de desembre a Solsona el llibre «A la sobirania per l’esquerra. Una anàlisi de l’auge d’ERC, EH Bildu i BNG», premi d’Assaig Irla 2022

per Ramon Estany, Solsona | 2 de desembre de 2022 a les 14:31 |
Andreu Pujol i Silvio Falcón presentaran aquest dissabte, 3 de desembre el nou llibre «A la sobirania per l’esquerra. Una anàlisi de l’auge d’ERC, EH Bildu i BNG», premi d’Assaig Irla 2022, publicat amb Angle Editorial amb el suport de la Fundació Josep Irla.

L'acte, obert a tothom, tindrà lloc a les 12 del migdia al local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Solsona (Carrer Sant Cristòfol, 10, baixos). Dirigirà la conversa la Secretaria de Polítiques Socials i Igualtat d'ERC al Solsonès i escriptora, M. Dolors Guàrdia.


En aquest assaig, els autors analitzen l’evolució històrica de les tres forces de referència de l’independentisme d’esquerres al País Basc, Galícia i Catalunya. Tres experiències polítiques, tres societats a qui representar, tres trajectòries heterogènies amb un objectiu comú: construir un projecte social i polític en clau d’esquerra nacional. A partir de l’anàlisi de cada cas, de les entrevistes a dirigents i també de la comparació amb altres corrents europeus sobiranistes, els autors aconsegueixen mostrar un mapa sòlid de les estratègies presents i futures de les esquerres nacionals, on els reptes són més compartits que mai.


 

 

Participació