1 de 10
AMISOL

Amisol celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat obrint les portes de la nova llar-residència «La Caseta»

L’Associació Amisol obre les portes del nou equipament a les famílies de les persones residents i al públic en general

Façana de la llar-residència
per Redacció, Solsona | 1 de desembre de 2022 a les 14:02 |
El proper 3 de desembre, entre les 11h i les 12:30h del matí, les persones que resideixen a la llar-residència “La Caseta” ensenyaran casa seva a tothom qui tingui ganes de conèixer-la. Aquesta llar residència, que ocupa l’antic edifici on vivien les monges que s’ocupaven del servei del Seminari, va ser habilitada l’any 2020 per donar resposta a la necessitat de disposar de més places d’aquest servei residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca. 

Seguidament, a les 12:30h i davant de la mateixa Llar-residència, es farà un acte d’agraïment a la Sra. Pepita Moncunill Vilasaló, que va deixar part de la seva herència a l’Amisol per ajudar a finançar les obres necessàries per l’habilitació de l’edifici. També s’ha comptat amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

 
Per cloure la celebració, es llegirà el manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que, amb el lema “Volem i podem treballar” reivindica aquest dret de les persones amb discapacitat. Finalment, s’oferirà un petit refrigeri a les persones assistents. 


Tothom qui vingui a visitar-nos també podrà gaudir de les paradetes d’artesania nadalenca de la Fira del Tió de Solsona, que tindrà lloc el mateix dia 3 de desembre entre les 10h i les 20h, al voltant de la Plaça Major, i on s’hi podrà trobar una parada de l’Amisol amb articles preparats des de l’entitat, com els tradicionals productes de feltre o les construccions de fusta. 

Llegats i herències solidaris


El llegat solidari és un tipus de successió que consisteix en donar una part concreta de l'herència en forma d’immobles o diners a una entitat sense ànim de lucre. L'herència solidària consisteix en donar a una entitat sense ànim de lucre la totalitat de les propietats, béns i obligacions.

El document per formalitzar aquest llegat o herència solidaris és el testament solidari, que garanteix que els béns afectats compleixin la finalitat que la persona desitja. Aquest testament és flexible i no perjudica a la legítima de les persones hereves forçoses.

L’Amisol, com a associació sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública, no està subjecte a l’impost de successions, i en conseqüència, la totalitat del llegat o herència solidària anirà destinada a la finalitat escollida per la persona donant.


Participació