1 de 10
Consell Comarcal

​El conseller d’Interior visita el Consell Comarcal pel lliurament d’imants amb la identificació de les masies

Posteriorment el conseller va mantenir una reunió de treball amb les alcaldies de la comarca, representants dels cossos de seguretat, d’extinció d’incendis i d’emergències

El conseller d'Interior lliura a l'alcalde de Guixers la documentació amb els codis de les masies | Ramon Estany
per Redacció, Solsonès | 30 de novembre de 2022 a les 23:59 |
Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, va visitar el passat divendres el Consell Comarcal del Solsonès per fer el lliurament dels codis de geolocalització de les masies i edificacions aïllades als ajuntaments de la comarca.

Amb el treball realitzat totes les masies disposaran d’un codi que les identifica, de manera que davant d’una emergència poden indicar on cal acudir esmentant aquest codi en trucar al telèfon 112.


Una vegada entregats els codis i cartes de presentació explicatives als diferents ajuntaments de la comarca, seran aquests els responsables de fer el lliurament d’aquests codis a les persones que viuen en habitatges aïllats a cadascun dels seus municipis.

Cal remarcar que es va fer la presentació d’una eina online, que es pot trobar a elsolsones.cat/masies112, desenvolupada pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, que ofereix la possibilitat de trobar els codis de les masies i en cas d’usar-la des del mòbil permet geolocalitzar-se i veure el codi de la masia més propera.

 

Alarcón també va afirmar que l’atenció al territori és bàsica per “comprendre els fonaments de l’equilibri territorial”. Foto: Ramón Estany


En l’acte de lliurament, la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, es va mostrar especialment satisfeta per la feina feta i va dir que “és un honor seguir treballant per les persones”; va voler agrair l’assistència del conseller en aquest acte, en el què considera que es tracta “d’una bona eina per facilitar la feina als qui ens han de protegir i atendre davant d’una emergència”. Alarcón també va afirmar que l’atenció al territori és bàsica per “comprendre els fonaments de l’equilibri territorial”.

 

Segons Elena aquests codis “esdevenen una eina molt útil en una comarca eminentment disseminada com el Solsonès”. Foto: Ramón Estany


Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va indicar que el fet que les masies estiguin geolocalitzades suposa un avenç important en cas d’urgència o d’emergència de qualsevol tipus, sigui a nivell de salut o protecció civil “el resultat no només és molt positiu en referència a la funció que compleix sinó també en referència al treball transversal que hem fet totes les institucions locals i també a nivell nacional”; segons Elena aquests codis “esdevenen una eina molt útil en una comarca eminentment disseminada com el Solsonès”.

 

Participació