1 de 10
Turisme

​Al Port del Comte, preocupats per l'encariment energètic

L'estació del Solsonès ha obert aquest dissabte 3 de novembre

Imatge del Port del Comte enfarinat, el 21 de novembre | CE La Coma
per Redacció, Solsonès | 3 de desembre de 2022 a les 09:59 |
L'encariment del cost energètic és un dels factors que més preocupa aquesta temporada a l'estació del Port del Comte, gestionada per privats. El seu director, Albert Estella, explica que el preu de l'energia s'ha triplicat respecte l'any passat. "Som una estació petita i costa de cobrir despeses", admet. L'any passat ja van augmentar el forfet un 5% i enguany, amb aquest context, l'apujaran un 8%. Concretament, 3 euros en el cas del forfet estàndard en temporada alta. "Som de les que conservàvem el preu cada any però enguany ho hem apujat a la força" per l'augment de costos, afegeix.

Pel que fa a la demanda, explica que la resposta local està essent molt similar a altres anys i a bon ritme. "La resta van molt més a última hora i esperen la primera nevada", precisa. L'estació ha continuat amb les millores per ser més sostenibles i eficients en àmbits com l'aprofitament d'aigua amb el desglaç i el sembrat de pistes per millorar l'estabilitat i manteniment de la neu, entre d'altres accions.  


Finalment, les condicions meteorològiques han acompanyat, i han pogut obrir aquest primer cap de setmana de desembre. Segons ha informat l'estació, amb un gruix de neu d'entre 30 i 60 cm, de qualitat pols-dura, estan oberts 5 remuntadors i 4 pistes, amb uns 2 Km esquiables, per començar.
Participació