El Consell Comarcal fa arribar la seva preocupació pel possible trasllat de la sala d’autòpsies del Centre Sanitari a Lleida

per Redacció , 30 de maig de 2012 a les 22:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Solsonès ha fet arribat a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i a la consellera del Departament de Justícia la seva preocupació per les últimes notícies que asseguren l’inici del procés de desocupació de la sala d’autòpsies actualment ubicat al Centre Sanitari del Solsonès. Aquesta sala, segons les últimes informacions del propi institut es traslladarà a Lleida com totes les sales de la resta de comarques de les terres de Lleida que s’unificaran totes a la capital de província.
 
El Consell Comarcal del Solsonès manifesta que la comarca es caracteritza pel seu caràcter singular i per tant, poder prestar aquest servei a Solsona suposa per tots els habitants un benefici que no es pot deixar de realitzar, al contrari, des de sempre ha estat molt ben acollit i ha suposat una millora en una comarca de muntanya com la nostra.
 
Actualment segueix vigent entre el Departament de la Generalitat de Catalunya i el Centre Sanitari del Solsonès un conveni signat el 30 de maig de 2002, el qual reflecteix que aquest darrer cedia l’ús de les dependències de la sala de necròpsies i el departament de Justícia es feia càrrec del mobiliari que la integra amb la finalitat que els metges forenses les utilitzin per a dur-hi a terme les pràctiques tanatològiques forenses. 
 
Per l’especialitat i el delicat caràcter delicat de la matèria, així com per la necessitat i la proximitat del servei, el Consell Comarcal del Solsonès entén que la comarca del Solsonès no pot renunciar-hi i que, s’ha de fer tot el possible perquè s’hi doni continuïtat, amb l’afegit que les instal•lacions es van adaptar precisament per poder-lo oferir i per què els metges forenses, com a assistents tècnics dels òrgans judicials i fiscalies, disposin de l’equipament i l’espai adaptat a les seves necessitats.
 
El Consell Comarcal del Solsonès i la Junta del Centre Sanitari del Solsonès tal i com es va parlar en la sessió celebrada el passat dia 10 de maig volen manifestar la seva preocupació sobre aquest assumpte. Per aquesta raó el Consell ha sol•licitat a la Conselleria de Justícia que tingui en compte el manifestat per tal que faci els possibles per donar continuïtat al servei que fins ara s’han estat oferint i que ha estat ben acollit i volgut per tots els habitants de la comarca; S'ha parlat directament amb responsables de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya aquesta mateixa setmana per tal de poder aturar aquest procés que té per objectiu passar de les 70 sales d'autòpsia que hi ha a Catalunya a 10. El Consell Comarcal té prevista igualment una reunió amb la Consellera de Justícia per tractar aquest tema directament.
 

 

Participació