1 de 10
Mitjans

El Comú reclama l’emissió per TV3 dels esdeveniments i les festes majors lleidatanes

La formació demana a la Diputació que elabori una llista d’actes susceptibles a ser retransmesos en directe

Ball del l'àliga de Solsona
per Redacció, Lleida | 28 de setembre de 2022 a les 17:32 |
La diputada del Comú de Lleida a la Diputació, Elena Ferre, vol que TV3 es faci més ressò dels esdeveniments lleidatans, i per aquest motiu pretén que la televisió pública catalana emeti en directe actes com el piromusical de la Festa Major.

Ferré considera que si la cadena passa en directe el castell de focs de les festes barcelonines de La Mercè, també podria fer el mateix amb el que es fa a les Festes de Tardor de Lleida. Ferré creu que l’audiència hi respondria favorablement, i ha demanat al govern de l’organisme provincial que elabori una llista d’actes susceptibles a ser emesos. 


El grup d’En Comú Podem (ECP) a la Diputació de Lleida ha registrat un prec per al proper ple ordinari de la corporació on demana que s’elabori un llistat de festes o manifestacions culturals o tradicionals de les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran susceptibles de ser transmeses en directe per Televisió de Catalunya. Aquest llistat es proposa que es faci arribar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en una resposta proactiva i defugint el victimisme, després de l’emissió per TV3, un any més, del Piromusical de la Mercè en horari de màxima audiència.

La diputada d’ECP, Elena Ferre reconeix que “les dades d’audiència del piromusical van ser extraordinàries, però potser ens hauríem de plantejar si la televisió pública d’un país ha de oferir en directe el castell de focs de la Festa Major de la capital i no fer una cosa semblant amb tantes altres manifestacions festives, patrimonials i culturals d’arreu del territori”. Segons les dades d’audiència, el Piromusical de la Mercè va ser vist per 670.000 persones, un 31% de share i programa més vist del dia a Catalunya amb 164.000 espectadors més que el segon, el TN Vespre, també de TV3. Això demostra, segons Ferre “que hi pot haver interès per altres manifestacions festives semblants, que podrien tenir una repercussió positiva en el coneixement de les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, i que una televisió pública hauria de treballar per difondre tant o més que allò que passa a Barcelona”.

 

Participació