Abel Circuns«Que el primordial en una separació sigui els fills i que aquests no perdin el contacte amb cap progenitor, avis, i família extensa»

per Ramon Estany, 6 de juny de 2012 a les 08:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Abel Circuns Foto: Ramon Estany

Abel Circuns és el delegat de l'Associació de Pares de Família Separats. L'APFS, que ha obert seu al Solsonès.
Nascut a Navàs el 1984, Circuns és decorador i resideix actualment a Riner. És pare d'un fill amb la seva actual parella i d'una filla de la seva relació anterior. 
L’A.P.F.S associació de pares de família separats sense ànim de lucre registrada a nivell europeu i amb delegacions a tot l’estat espanyol a obert una delegació al Solsonès davant la creixença de separacions en aquesta comarca.
 
La delegació s’ha obert al Carrer Sant Josep de Calasanç numero 9 de Solsona (antic Museu del Ganivet) i esta obert a tothom els dimarts i dimecres de 19-21h i per a consultes al telèfon 689411329
El local ha estat cedit per al Consell Comarcal del Solsonès
 
L’Objectiu de l’associació es la igualtat entre dones i homes més en els casos de separació i que els nens amb aquesta no perdin la unió amb cap progenitor i família extensa
 
Aquest diari ha tingut una entrevista amb el delegat de Solsona i part de la A.P.F.S Catalana fa mes de 3 anys. Abel Circuns
 
Perquè una delegació a Solsona?
 
Fins ara les delegacions mes pròximes eren les de Lleida i Barcelona i la distancia feia que no es pogués atendre la gran demanda que teníem de pares de la comarca del Solsonès i rodalies i desprès de varies xerrades amb els representants de l’associació a nivell Catalunya varem optar que el millor era obrir una delegació a Solsona per a donar assessorament a tots aquells pares de la zona.
 
Va ser molt difícil obrir la delegació a Solsona?
 
Gens, el Consell Comarcal des de bon principi ens ho va posar molt fàcil i ens han cedit un local molt  cèntric i amb totes les necessitats a més va ser de manera immediata, volem agrair la rapidesa en que va actuar el Consell.
 De fet això s’hauria de fer a totes les comarques per tal d’ajudar a les famílies en els seus processos de separació.
 
Quin recolzament donareu als pares (homes i dones) separats o en procès de la comarca?
 
Aportarem la nostra experiència que tenim en processos de separació i buscarem la tranquil•litat i el diàleg, hem de pòguer parlar sense perjudicis.
Oferirem als Socis un assessorament Jurídic i la possibilitat de que tinguin advocats i professionals sensibilitzats i expertes en temes de Família, Civils i VIDO, a mes també tenim Psicòlegs pericials, procuradors, etc.
 
Quin recolzament heu rebut de les entitats i institucions locals?
 
Moltíssim, la veritat es que els hi donem la nota mes alta, des de el primer moment el Consell Comarcal del Solsonès ens va obrir les portes i ens ha cedit un local, també hem tingut reunions amb entitats com Serveis Socials, on per dues parts s'ha manifestat la possibilitat de cooperació, hem parlat amb Mossos d’esquadra i Policia Local oferint els nostres serveis, els mitjans de Comunicació ens heu donat molt bona rebuda, i a nivell local ja es pot trobar informació de l’associació al consell, serveis social, oficina de turisme, ajuntament de Riner, etc....
I en els pròxim dies ja tenim una reunió amb l’alcalde de Solsona Sr David Rodriguez i pròximament concretarem una reunió amb el servei del PIAD.
 
Quin missatge voleu donar a la societat?
 
Volem d’igualtat entre dones i homes.
Rebutgem qualsevol tipus de violència dins i fora de la família
Volem el compliment del 100% de les sentències Judicials un cop fetes inclús havent-hi una modificació per el mig.
Volem trepitjar un jutjat, una comissaria, etc amb les mateixes condicions dones i homes.
Que el primordial en una separació sigui els fills que aquests no perdin el contacte amb cap progenitor, avis, i família extensa
Que davant la societat dones i homes tinguin els mateixos drets i obligacions front els fills.
 
A nivell local quina resposta esteu tenint?
 
Malgrat fer pocs mesos ja son molt els pares que s'estan apropant al local de l’associació  o trucant al telèfon de contacte, estem tenint una molt bona rebuda a la localitat i estem segurs que podem ser de gran ajuda.
 
Localització de les seus de l'APFS a l'estat espanyol

 

Participació