Geologia

Oliana dona a conèixer el projecte del Parc Geològic dels Contraforts del Pirineu

El doctor en geologia, Josep Maria Mata, i l’historiador de Patrimoni arqueològic, Jordi Pasques, van explicar a la població els elements geològics més importants de la zona, així com el futur Parc Geològic dels Contraforts del Pirineu

L’acte tinguè lloc a l’Oficina de Turisme d’Oliana | Radio Seu
per Redacció, Oliana | 20 de setembre de 2022 a les 10:57 |
Oliana. va acollir divendres una xerrada per donar a coneixer la iniciativa. De l'Alt Urgell també formaran part Bassella, Peramola i Figols i Alinyà. Del Solsonès hi haurà Lladurs, Odèn i la Coma i la Pedra i de la Noguera, la Baronia de Rialb i Tiurana.

El parc inclourà elements del patrimoni arquitectònic per difondre i protegir les mostres d'art romànic. Treballen en aquesta iniciativa des de fa anys i inclourà una part minera.


A Peramola i Figols encara avui es conserven restes de dependències utilitzades pels miners durant els anys 50 i 60.

El president del comitè científic del Geoparc a la Catalunya Central i doctor en geologia, Josep Maria Mata, va parlar sobre elements de la zona, com l’anticlinal, i explicà el futur Parc Geològic dels Contraforts del Pirineu, que ja es treballa per tirar endavant, i del qual en formaria part el municipi.


Mata va explicar les zones geològiques més destacades a tot el Parc, que també inclou les comarques del Solsonès i la Noguera. Pel que fa a l’anticlinal d’Oliana, en va comentar el seu origen i quina és la part que se’n conserva actualment. Encara que també creu que els fòssils als voltants del poble són importants, alertà sobre la prohibició d’agafar-ne.

L’acte tinguè lloc a l’Oficina de Turisme d’Oliana, i va finalitzar amb la intervenció de l’historiador de patrimoni arqueològic, Jordi Pasques, per mostrar amb fotografies els elements geològics més importants.

 

Participació