Festa Major

Lluís Puiggròs, Antonio Darias i Aleix Albareda s'emporten els premis del 41è Concurs de Pintura Ràpida de Solsona

Hi han participat 11 obres de 10 artistes

Albareda, premi local, i Lluís Puiggros, 1er Premi, han recollit en persona els premis | Ramon Estany
per Ramon Estany, Solsona | 17 de setembre de 2022 a les 10:42 |
L'alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, ha entregat aquest divendres 16 de setembre a la Sala de Plens de l'ajuntament, els premis del 41è Concurs de Pintura Ràpida de Solsona.

Podien participar en aquest concurs totes les persones artistes que ho desitgessin mitjançant la inscripció, que era gratuïta.


El tema era Solsona en qualsevol aspecte: el nucli antic, els seus encontorns o el Vinyet.

El procediment i les tècniques eren lliures. Quant a les mides dels quadres, havien de ser com a mínim del 12 universal, i de 50x50 cm per a les aquarel·les.


Cada artista podia presentar les obres que desitgé, sense emmarcar.

Totes les obres presentades a concurs s’exposaran del 17 de setembre al 3 d’octubre al saló de les Homilies d’Organyà. L’horari de visita serà dimarts, divendres i dissabte, de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de dilluns a divendres, de 4 de la tarda a 8 del vespre.


Les obres guardonades quedaran en propietat de l’Ajuntament de Solsona. La resta hauran de ser retirades pels seus autors entre el 10 i el 30 d’octubre de 2022 amb la presentació prèvia del resguard. A partir d’aquesta data, l’Ajuntament no es farà responsable de les pintures pendents de recollir.

Les obres no premiades podran ser adquirides al preu fixat pels seus autors. L’Ajuntament se’n reservarà el 20 per cent de la venda.

Premis


Primer: 365 euros, Segon: 305 euros. Tercer: 245 euros, Especial aquarel·la: 305 euros, Especial local: 245 euros.

El jurat, format per pintors locals, després d'una intensa deliberació, ha acordat concedir el primer i segon premi, així com el local, i declarant desert el premi especial aquarel·la i el 3r premi.
 
Així doncs, el 1r. premi ha estat per l'artista de Sant Joan de Vilatorrada, Lluís Puiggròs i Puigdellívol, per una pintura en acrílic.
 
El segon premi ha estat pel pintor sabadellenc Antonio Darias, per un oli/acrílic.
 
I el premi local, per Aleix Albareda i el seu ELS 5 VERDS DE SANT NICOLAU, un acrílic sobre taula de 60x60cm.

Recull de notícies dels premis de pintura ràpida dels darrers anys


 

Participació