1 de 10
Festa Major

​La Plaça del Camp s'omple de solidaritat amb el concert de les The Sey Sisters

The Sey Sisters, protagonistes del concert solidari d’enguany organitzat per l’ONG Solsonès Obert al Món | Ramon Estany
per Ramon Estany, Solsona | 4 de setembre de 2022 a les 22:16 |
Polifonia, veus, arrels africanes, reivindicació, empenta i força són paraules que defineixen el grup The Sey Sisters, protagonistes del concert solidari d’enguany organitzat per l’ONG Solsonès Obert al Món a la plaça del Camp. L’Edna, la Yolanda i la Kathy Sey són tres germanes osonenques d’origen ghanès que porten la música a la sang, especialitzades en gòspel i funkystep. Les lletres de les seves cançons parlen d’esperança, fe, llibertat, amor i que un món millor és possible, però també de racisme.

Les Sey Sisters són tres veus de la nova generació de música negra catalana d’origen africà que des del 2006 s’han anat forjant lentament amb diversos àlbums, l’últim dels quals és We got your back (2021).


El 2017 van ser escollides Osonenques de l’Any i creuen que encara queda molt camí perquè la discriminació i el racisme desapareguin.
 

Públic assistent al concert Foto: Ramón Estany


Aquest any, de nou, la recaptació del concert solidari de la Festa Major es destinarà a col·laborar amb l’Associació Elín, a Ceuta. Elín es un oasi de llibertat i justícia per a les persones migrants durant la travessa que fan cap a Europa. Elín aixopluga, dona suport i orienta les persones que arriben a la ciutat fronterera creuant la tanca o a través del mar. Les seves activitats i campanyes es basen en la inclusió i la diversitat, alhora que denuncien situacions de violació de drets humans a la frontera sud.

 

Participació