Verd i Blau porta els colors del jazz a l'Sputnik

Aquest divendres 1 de juny presentaran a Solsona el seu primer disc, Un fràgil corall (Autoeditat, 2011)

per Ramon Estany, 29 de maig de 2012 a les 15:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Arxiu Particular

El proper divendres 1 de juny la Sala Sputnik de Solsona mostrarà l’univers musical que presenta Verd i Blau, cançons en català que abraçen el món del jazz. Paraules que creixen a través de l’espontaneïtat i intensitat jazzístiques, música que es guía per les paraules. 
Liderats pel baixista i compositor de Banyoles, Vic Moliner el grup el completen la veu subtil i caristmàtica de la joveníssima Judit Neddermann , dos músics i solistes d’excepció també molt joves com són Adrià Plana i Xavi Torres , a la guitarra i el piano respectivament, i Andreu Moreno a la secció rítmica.
Amb una mitjana d’edat de 22 anys, Verd i Blau fan jazz-pop català independent, elegant i sense complexos. El repertori combina una majoria de cançons d’autoria pròpia, escrites per Vic Moliner i Sandra Prat, amb versions de grans autors de la música popular. Tenen un so totalment original que es nodreix d’artistes que han fusionat jazz i pop amb anterioritat com Joni Mitchell, The Bad Plus o Brad Mehldau. Després de Solsona, els concerts més inmediats d'aquesta jove formació seran el 2 juny al Festival de Jazz de Granollers (Granollers), el 12 juny a Regeneració3 (Barcelona) i el 16 juny al Jamboree (Barcelona)

Verd i Blau
neix a finals del 2010 per donar forma a la música creada pel baixista i compositor Vic Moliner amb la col·laboració de Sandra Prat. Sempre fidels a la idea de fer cançons on la música i les paraules convisquin en perfecta harmonía i en igualtat de condicions (això és el que representen els colors Verd i Blau), creen un univers musical on es barrejen les lletres d’autoria pròpia amb les de grans figures de la música popular com The Beatles, Joni Mitchell o John Mayer. Les influències musicals van des del jazz fins al pop, donant tanta importància al format de cançó com a l’espontaneïtat i frescura de la improvisació. En aquest aspecte juguen un paper fonamental la resta de membres de Verd i Blau, desde la cantant Judit Neddermann, passant pel pianista Xavi Torres, el guitarrista Adrià Plana o el bateria Andreu Moreno, tots ells són músics molt joves, inquiets, amb una forta personalitat musical i dominadors d’ambdós llenguatges.
El grup comença a fer concerts a l’abril del 2011 i en aquest curt període de temps actua a llocs com el Festival de Jazz de Vic, el Festival de Jazz de Banyoles, el cicle Nits d’Estiu als Museus d’Andorra i la Nova Jazz Cava de Terrassa entre altres.
Durant l’estiu del 2011 enregistren el seu primer disc, Un fràgil corall (Autoeditat, 2011) que acaba de ser publicat. El disc conté 11 cançons amb textos acurats i interpretacions fresques i intenses de tots els membres del grup. Destaca la col·laboració de l’excel·lent flautista Pablo Selnik a 3 de les cançons.
 

 

Participació