1 de 10
El Miracle

​Els artistes del Grup 13 parlaran de les seves obres al Miracle

visita comentada que alguns dels artistes del Grup13 encara en actiu faran el proper dissabte 20 d'agost al matí a l'exposició de la Casa Gran del Miracle

per Redacció, El Miracle | 17 d'agost de 2022 a les 16:30 |

D'ençà del primer cap de setmana de juliol, el Miracle acull l'exposició dedicada al Grup 13,

organitzada per l'equip de recerca GREHVAT.0. Una mostra, intitulada Grup 13: amistat, vocació, tradició, que va inaugurar-se el passat gener a la Casa Lluvià de Manresa i que la propera tardor viatjarà a Sant Fruitós de Bages. Aquest estiu, pot visitar-se a la planta noble de la Casa Gran del Miracle, gràcies a l'impuls de l'Ajuntament de Riner.

Amb motiu d'aquesta mostra, el passat més de juliol van organitzar-se diverses activitats paral·leles, com ara un concert, a càrrec del Cor Lerània, i una taula rodona amb la participació de diferents creadors de la Catalunya Central. El proper 20 d'agost, a les 11:30h, alguns dels artistes encara en actiu que havien format part del Grup 13 realitzaran una visita guiada a l'exposició, tot repassant la història d'aquest grup de pintors, comentant les obres que s'hi exposen i explicant diverses anècdotes transcorregudes al llarg dels vint anys d'activitat que va mantenir aquest col·lectiu.

Dels 22 artistes que van formar part del Grup 13, en diferents etapes, només en queden 9 de vius, alguns dels quals ja d'edat molt avançada i amb un estat de salut delicat. Tanmateix, aquells que encara es mantenen en actiu, conserven un record ben viu dels seus col·legues i de les experiències compartides plegats, vivències que posaran en comú el proper dissabte en aquesta visita comentada oberta a tothom i de lliure accés.

 

Participació