Solsona

La reforma i adequació de la Plaça del Camp ja té calendari d'execució

L'ajuntament de Solsona n'ha adjudicat les obres per 205.000 euros iva inclòs

per Ramon Estany, Solsona | 5 d'agost de 2022 a les 10:20 |
La millora de l'accessibilitat del mercat no sedentari de Solsona i la reforma i adequació de la plaça del Camp ja tenen calendari de realització.

El concurs pel projecte finançat amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (Fons NextGeneration EU), al qual es van presentar dues empreses, ha estat adjudicat el passat 25 de juliol a l'empresa solsonina Estany 2011, SL, per 205.699,21 € amb IVA, un import 22.000 euros inferior al pressupost de licitació.

 

Els treballs que es volen fer són la reforma dels ferms i acabats de l'espai públic, i la de la xarxa de clavegueram actual. L'àmbit del projecte inclou l'espai de la plaça no ocupat per parcs infantils i delimitat pel vial que l'encercla.


La solució adoptada, per tal de millorar l'accessibilitat a la plaça es desenvolupa tenint en compte els següents criteris:
-Eliminar el desnivell entre la franja perimetral i l'interior de la plaça que actualment tenen diferent paviment.

-Reforçar la continuïtat per als vianants entre la zona del passeig i la plaça creant un pas elevat de 13 m. d'amplada en el tram de vial. Tant el passeig com la plaça són els espais on s'implementa el mercat no sedentari els dimarts i els divendres.
-Incorporar guals peatonals en els tres punts amb passos de vianants.
-Millorar i ampliar els escocells amb zones verdes, ombres i bancs a la zona est de la plaça que incitin a passejar, quedar-se i gaudir de l'espai.

Aquest contracte està finançat per la línia d’ajudes pel recolzament de mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Fons NextGenerationEU), i dins del projecte global “Impuls al pla de millora del comerç i del mercat no sedentari a Solsona”.

El termini d'execució previst és d'onze setmanes.
El còmput d’aquest termini començarà el 26 de setembre de 2022, quan es formalitzi l’acta de replanteig de les obres.
El termini d’execució de les obres acabarà el dia 9 de desembre de 2022. En aquesta data les obres hauran de quedar totalment finalitzades, en forma que es pugui procedir a la seva recepció.

 

Participació