Bitlles Olius

L'oliuenca Mariona Trullols torna de la 3a Copa Intercontinental de bitlles amb 6 medalles, 4 d'or

La selecció catalana ha tornat de Guatemals amb 9 medalles d’or, 6 de plata i 6 de bronze

per Redacció, Olius | 3 d'agost de 2022 a les 18:33 |
La Selecció Catalana de Bowling Six ha tingut una brillant actuació en la 3a Copa Intercontinental, celebrada a Guatemala City (Guatemala), del 22 al 26 d’aquest mes de juliol. Vuit joves bitllaires catalanes han estat els grans triomfadors d’aquesta competició: Abril Asensio, Biel Poch, Marta Solé i Nil Solé (equip 1), i Irati Bort, Manel Font, Jordi Santamaria i la jugadora del Bitlles Olius, Mariona Trullols (equip 2).
 

Els catalans han dominat en 9 de les 10 proves de què constava el campionat, obtenint un total de 9 medalles d’or, 6 de plata i 6 de bronze. En la prova de dobles femenins, l’or ha estat per l’equip de Guatemala 2. En les proves individuals femenines ha dominat Mariona Trullols, que s’ha endut l’or en totes les modalitats – individual, a la suma i màster – mentre que en categoria masculina s’han repartit els ors entre Biel Poch (individual), Jordi Santamaria (a la suma), i Nil Solé (màster). En dobles masculins l’or ha estat per Biel Poch i Nil Solé, mentre que en dobles mixtes els guanyadors han estat Mariona Trullols i Jordi Santamaria. La competició d’equips mixtes l’han dominat els equips catalans, sent l’or per Catalunya 1 i la plata per Catalunya 2.


En el debut del Campionat, en la Categoria  Individual femenina, Mariona Trullols a guanyat l’or amb 220 punts

En la prova de parelles que es va celebrar el primer dia, el conjunt femení no va estar gaire encertat,  Irati Bort i Mariona Trulllols, van completar el podi amb la medalla de bronze amb un total de 394.


En el següent dia de competició, amb la prova de parelles mixtes, la parella formada per Jordi Santamaria i Mariona Trullols van assolit el més alt del podi amb la medalla d’or.

A les proves d’equip mixta, la medalla de plata va ser pel conjunt format per Irati Bort, Jordi Santamaria, Manel Font i Mariona Trullols

En la prova individual combinada, en categoria femenina, medalla d’or per Mariona Trullols.

Amb la prova màster es va donar per finalitzada la 3a Copa Intercontinental de Bowling Six, la competició enfrontava als esportistes en eliminatòries directes individuals· Resultats molt ajustats, la Mariona  va passar a la final. A la final femenina, Mariona Trullols va vèncer a l’Abril Asensio per 86 a 66.


També cal destacar que per primera vegada en aquesta competició s’han aconseguit dues partides perfectes de 90 punts. La primera jugadora en aconseguir-ho ha estat la catalana Irati Bort el primer dia de competició, mentre que en la penúltima jornada ho ha aconseguit el bitllaire de Guatemala Benjamín Urías.

Per a tots els esportistes ha estat una experiència inoblidable i de ben segur que lluitaran per estar seleccionats en futures edicions d’aquesta competició, que es va iniciar l’any 2012 a El Salvador, on es va disputar la primera edició, mentre que la segona es va celebrar a la ciutat d’Antigua a Guatemala el passat 2019.

El conjunt català ha estat dirigit per Toni Solé i Ernest Giralt, director esportiu i directiu de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling.
 

 

Participació