temps

El temps violent se suma a la pluja: el Solsonès en perill per pedregades

Protecció Civil avisa de possibles gruixos superiors als dos centímetres al nord del país, a més de tornados, esclafits o mànegues

Carrers emblanquinats de la pedra a Sabadell, en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
per L.G., Barcelona, Catalunya | 28 de juliol de 2022 a les 16:36 |
El dia de pluja a Catalunya, després de dies i fins i tot setmanes d'onades de calor, també deixa un avís per un altre fenomen. En total, fins a sis comarques estan en alerta per temps violent durant la tarda d'aquest dijous. Es tracta de l'Alt Urgell, el Solsonès, la Noguera, la Segarra, el Bages i el Berguedà.

En aquestes zones es podrien produir pedregades amb gruixos superiors als dos centímetres, ratxes de vents superiors als 25 metres per segon i tornados, esclafits o mànegues. El perill màxim -molt alt, a nivell sis de sis- se situa al Solsonès i a l'Alt Urgell, mentre que a la resta es manté en perill alt.


Les autoritats han demanat precaució a l'exterior i en els desplaçaments per aquestes zones. El nou episodi climatològic també està comportant l'arribada d'alguns ruixats que refrescaran l'ambient. Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla Inuncat.

Precisament la pluja pot afectar durant la tarda d'aquest dijous bona part del país, amb les comarques del Pirineu, del Prepirineu i de la Catalunya Central en alerta. De cara al divendres l'alerta es manté activa únicament en quatre comarques pirinenques on els ruixats es preveuen durant les primeres hores de la tarda. Són, concretament, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, Osona, el Bages, el Moianès i la Garrotxa.


Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació