Concerts

La Vella Dixieland porta jazz en estat pur a Solsona

La formació va tenir un record especial per la cantant Núria Feliu

per Ramon Estany, Solsona | 23 de juliol de 2022 a les 07:25 |

La Vella Dixieland Foto: Ramon Estany

 
Els amants del jazz i tots aquells amb ganes de retrobar-se amb una de les bandes de Jazz més emblemàtiques i amb més solera del país, tenien una cita al Teatre Comarcal de Solsona aquest divendres 22 de juliol al vespre. Així, unes 200 persones van omplir el Teatre per gaudir amb la Vella Dixieland i la presentació del seu darrer treball, "1917". L'actuació formava part del Cicle de Concerts d'Estiu que organitza cada any l'Orfeó Nova Solsona.

A l'escenari, els incombustibles Pep Gol a la trompeta, Pau Casares al clarinet, Xavier Manau al trombó, Benoit Poinsot al saxo alt, Gerard Nieto a la guitarra, Josemi Moraleda al contrabaix iPinyu Martí a la bateria van oferir un concert on la mítica banda torna als seus orígens, el jazz més tradicional; amb un repertori que inclou temes de les llegendàries orquestres de Jelly Roll Morton, Kid Ory, Sidney Bechet o Louis Armstrong, recreant la seva sonoritat original.

 

Unes 200 persones van omplir el Teatre Comarcal Foto: Ramon Estany


L’any 1917 es va fer la primera gravació de jazz de la història, Tiger Rag per la Original Dixieland Band, i per tant és el referent més antic que poden trobar els que van

començar a tocar aquesta música a finals del segle XX. Anys molt convulsos però d’una gran riquesa creativa en totes les arts, van significar un punt d´inflexió pel gènere.

Amb aquest projecte, La Vella Dixieland vol retre un homenatge a aquest fet que va suposar un pas endavant per la sonoritat del Jazz. 


I com no podia ser d'uba altra manera, en un dia trist per la música catalana, La Vella Dixieland va acabar el concert baixant a la platea per tocar en homenatge a la Núria Feliu, "oh when the saints".
 
 

 

Participació