Stop JJOO

​La Pedala Pirineu s'atura aquest dilluns a Sant Llorenç de Morunys

L’Estaca i la Fura organitzen una sèrie d’actes dilluns 11 de juliol a la tarda i vespre amb els participants de la pedalada

per Ramon Estany, Sant Llorenç de Morunys | 8 de juliol de 2022 a les 08:36 |

Entre el 9 i el 16 de juliol una pedalada popular recorrerà les valls, muntanyes i pobles del Pirineu i del Prepirineu. Es tracta de la PedalaPirineu que neix de la confluència entre amants de la bicicleta, del Pirineu i de la Plataforma STOP JJOO, per reivindicar un Pirineu Viu i la necessitat de construir un nou model, molt allunyat de l’actual, el dels macroprojectes com els JJOO d’hivern. No volem uns jocs ni al 2030, ni al 2034 ni mai més!


A part del recorregut, la setmana s’omplirà d’actes a cada poble de parada i també servirà de denúncia als fracassos i agressions que ha provocat el model actual i per altra banda, es visibilitzarà iniciatives transformadores que estan naixent a les diferents comarques per tal de promoure un canvi.   

Durant el dilluns 11 de juliol i el dimarts 12 de juliol la pedalada recorrerà part de la comarca. El dilluns 11 s’aturarà i farà nit a Sant Llorenç de Morunys. Per aquest motiu, des del Casal Popular l’Estaca de Sant Llorenç de Morunys i el Casal Popular la Fura de Solsona hem organitzat diferents actes. A les 7 del vespre farem una taula de debat sobre habitatge que tindrà lloc a la plaça Major, consistirà en un debat interactiu on es mostraran les problemàtiques amb l’habitatge actuals i es buscaran alternatives. Després, a 1/4 de 9 continuarem amb la Festa de despedida de la neu, una gimcana al Carrer de la Esperança on podrem practicar disciplines olímpiques d’hivern sense neu, recreant el què seran uns jocs olímpics d’hivern a les nostres muntanyes en plena emergència climàtica. Finalment, a les 9 hi haurà sopar popular a l’Estaca amb música d’ambient. Us hi esperem!


D’altra banda, si voleu participar de la bicicletada ja sigui pedalant o participant en l’organització podeu omplir aquest formulari: https://forms.gle/Tp9hufPUf4PvH4T38.

Per un Pirineu Viu!

 

Participació