1 de 10
Jutjats

Les denúncies per violència contra la dona es multipliquen per 2 a Solsona

El primer trimestre del 2022 es van tramitar 26 denúncies al partit judicial de Solsona, 15 més que en el mateix període de l'any passat.

per Redacció, Solsonès | 27 de juny de 2022 a les 11:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un vehicle dels Mossos aparcat davant l'entrada del Jutjat de Solsona Foto: Ramon Estany


Segons dades de l'Observatori contra la violència domèstica i de gènere, el total de denuncies que han arribat als jutjats especialitzats en violència contra la dona a la Catalunya Central  ha crescut el 3,87% durant el primer trimestre d'aquest any, si el comparem amb el mateix període de l'any passat. 


A nivell de Catalunya, els jutjats de violència sobre la dona van rebre durant el primer trimestre d'aquest any un 6,9% més de denunciès que al mateix període de l'any passat.

El partit judicial de Solsona ha tingut un dels increments més elevats, per bé que és una seu amb poca població i les petites variacions poden tenir un efecte multiplicat. Així, les denúncies a Solsona van augmentar un 136%, passant d'11 a 26. En aquest cas, 12 de les denúncies presentades han estat per maltractaments i lesions, mentre que 6 han estat per un delicte contra la llibertat, un per altres tipus de delictes i la resta, un total de 7, ho han estat per incompliment de condemnes o de les mesures provisionals que havia dictat el jutge.


 

 

Participació