Memòria Històrica

​S’obre un concurs d’idees per al disseny d’una instal·lació en homenatge als deportats als camps nazis del Solsonès

Els treballs s’hauran de presentar al Consell Comarcal del Solsonès fins el dia 31 d’agost

per Redacció, Solsonès | 23 de juny de 2022 a les 17:48 |
El Consell Comarcal del Solsonès, l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM) i el Centre d’Estudis Lacetans i amb el suport de l’Ajuntament de Solsona, obren un concurs d’idees del projecte artístic que es preveu emplaçar a la plaça de l’ens supramunicipal. Els dotze deportats que es pretén homenatjar són de diferents municipis del Solsonès.

La modalitat, tècnica i materials són lliures en la realització del projecte artístic objecte d’aquest concurs. Poden utilitzar-se materials diversos, adients a la formalització conceptual

del projecte i que siguin resistents a la intempèrie i al pas del temps i inspirats i en correlació
amb el projecte Stolperteine.


La proposta s’ha d’inspirar en la voluntat de recuperar la memòria de les persones, nascudes al Solsonès, que foren deportades als camps de concentració nazis com a conseqüència de l’exili i de la guerra civil.

Premi del Concurs


L’EUROM atorgarà un import màxim de 2.500,00 € per a l’adjudicació, creació, realització del
projecte artístic i tots els materials necessaris per aquest fi. L’autor o autora serà el responsable de la creació del disseny, l’execució i de la contractació amb els diferents proveïdors dels material de l’obra.

Els treballs s’hauran de presentar de forma anònima tal i com estableix les bases que properament figuraran a la web del Consell Comarcal del Solsonès.

El jurat farà públic el seu veredicte inapel·lable el dia 23 de setembre de 2022. Si el jurat ho
creu oportú el concurs pot quedar desert.

Amb la instal·lació del monument als deportats, el Consell Comarcal del Solsonès, l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM) i el Centre d’Estudis Lacetans i l’Ajuntament de Solsona, fan un pas de justícia en reconèixer a les persones que van passar, per alguns els seus últims dies, en els camps de l’horror nazi.

 

Participació