Incendis

Olius prohibirà tot l'estiu l'encesa de fogueres i el llançament artefactes pirotècnics

L'ajuntament d'Olius ha publicat aquesta setmana un ban sobre les fogueres i el llançament de coets, focs, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc

per Redacció, Olius | 22 de juny de 2022 a les 11:22 |
Església de Sant Esteve d'Olius
Com cada any, el consistori ha volgut recordar el perill que comporta la utilització de pirotècnia al municipi, en especial, durant la revetlla de Sant Joan.

Ho justifica pel fet d'estar envoltats de boscos i camps de cereal que encara no s’han segat. Aquest any amb els episodis de secada i les altes temperatures que estem patint, fan que el terreny sigui un sistema molt fràgil i qualsevol ignició per petita que sigui pot iniciar un incendi que es pot propagar a gran velocitat. Per això, és imprescindibles incrementar la vigilància i les condicions de seguretat de les fogueres i el llançament de coets, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.


Pel fet de ser un municipi amb masies i nuclis de població situats a menys de 500 metres de terreny forestal, l'alcaldia ha disposat les següents mesures que s’estendran durant tot el període d’estiu:
- Resta prohibida l’encesa de fogueres

- Resta prohibit el llançament de coets, engegar globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc
No obstant les prohibicions anteriors, es podrà sol·licitar autorització al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACAAR) de la Generalitat de Catalunya. 

 

Participació