Incendis

Els municipis de la Vall de Lord al Solsonès prohibeixen fogueres i petards

Aquest any no es podrà celebrar la nit de Sant Joan com és tradicional

per Ramon Estany, Vall de Lord | 22 de juny de 2022 a les 08:45 |
Els ajuntaments de Sant Llorenç de Morunys, La Coma i la Pedra i Guixers, han acordat unitàriament, i així ho han fet saber en un ban conjunt, que fins a nou avís es prohibeix a tot el territori de la Vall de Lord l'ús de les barbacoes de les diferents zones habilitades, l'encesa de fogueres i la utilització d'elements pirotècnics de tota classe.

En el comunicat conjunt, argumenten que la situació al territori és molt preocupant, en concret, a la Vall està activat el Pla especial d'emergències per incendis forestals (Infocat) en fase 2, a més els tres ajuntaments (autoritats competents de Protecció Civil al territori) estan d'acord en el fet que la situació és excepcional i que la protecció de la Vall és un objectiu comú i primordial.


Afegeixen que la situació ha estat i està sent molt complicada, la implicació dels Bombers i les ADF és total, però com tothom, el cansament i desgast s'incrementa cada dia, és per això que han cregut que com més riscos es puguin evitar millor.

Malauradament, aquest any no es podrà celebrar la nit de Sant Joan com és tradicional, però "és molt més valuós salvaguardar la seguretat del territori, de les persones, dels boscos i de la fauna, que és un bé de tots".


Finalment, aprofiten aquesta notificació conjunta per agrair des dels tres ajuntaments el gran treball que fan els nostres Bombers i l'ADF de la Vall.

 

 

Participació